Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Costă cât un iPhone XS Max, dar zboară la mai bine de 500 de metri altitudine

Your browser doesn't support HTML5 video.

Filmează 4K, au stabilizare mecanică şi pot obţine imagini absolut spectaculoase. Cum e, spre exemplu, Palatul Culturii, din Iaşi.

Dronele au ajuns produse la scară largă, pe care aproape oricine le poate pilota. Sunt principala opţiune pentru videografii de pretutindeni. Rezonabil, dacă ţinem cont că cealaltă variantă era închirierea unui elicopter.

Cifrele zic că avem de-a face cu o industrie ce rulează cam zece miliarde de dolari în prezent. Va creşte de zece ori mai mult în următorii 5-7 ani. 

Prima care își ia zborul astăzi - DJI Mavic 2 Pro. Pregătirea de zbor e o experiență în sine. Mavic 2 Pro are buton special de decolare şi rămâne la aceeaşi altitudine când nu primeşte comenzi. Urcă până la 500 de metri fără probleme. Și filmează tare spectaculos!

Mavic 2 Pro are un senzor mai mare decât cele de pe dronele anterioare, iar pentru imagine s-a lucrat cu Hasselblad, suedezii care fac super aparate foto și care, printre altele, au trimis camere în spațiu pentru misiunea Apollo.

Citește și
drona
iLikeIT. Cât de bune sunt dronele ieftine, de maxim 100 de dolari

Urcăm și cu Mavic 2 Zoom. Această dronă costă 5.500 de lei și vine cu un zoom optic excelent. Care poate fi folosit pentru astfel de cadre, numite trans-trav. Sau dolly zoom.Să ne mândrim un pic - un român este creditat cu paternitatea acestei mișcări, Sergiu Huzum, în anii '60.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult