iLikeIT. Surpriză! Cine s-a îmbogățit în timpul pandemiei de Covid-19. Topul miliardarilor lumii
Your browser doesn't support HTML5 video.
Un top realizat de revista Forbes arată pe primele 4 locuri se află Jeff Bezos (Amazon), Elon Musk (Tesla), Bill Gates (Microsoft) și Mark Zuckerberg (Facebook).
Elon Musk este un câștigător al acestei pandemii, în condițiile în care, înainte de pandemia din 2020, el nu se afla nici măcar în Top 10 miliardari.
”Mai mult, el a trecut printr-un divorț și a trebuit să facă un partaj cu soția. Dar a reușit să câștige din nou cotă de piață și a ajuns la 177 de miliarde.” - spune Victor Kapra, invitat la iLikeIT.
Pe lângă afacerile cu tehnologie, care au explodat în timpul pandemiei de Covid-19 din 2020, au apărut și cei care făceau afaceri cu echipamente medicale sau care aveau .. spitale.
”În India a apărut un miliardar, deține o rețea de spitale, care au fost transformate în spitale anti Covid. Omul a ajuns miliardar.” - mai spune Kapra.
Potrivit revistei Forbes, 493 de întreprinzători au intrat in topul miliardarilor, anul trecut. Câte unul la fiecare 17 ore, dacă luăm la referință momentul 18 martie 2020.
Marea surpriză a Topului Forbes: miliardarii din China
Nicio țară nu a pus mai multe nume pe lista Forbes anul acesta decât China, care are 205 de miliardari noi.
Printre noii veniți chinezi se află (cel mai bogat nou venit), Chen Zhiping, în vârstă de 45 de ani (în valoare de 15,9 miliarde de dolari), care este președinte și CEO al producătorului de dispozitive de vapare Smoore International și Kate Wang (5 miliarde de dolari), CEO al companiei chineze de vapare RLX Technology. La 39 de ani, este una dintre cele mai tinere miliardare din lume.
Statele Unite ale Americii au al doilea cel mai mare număr de nou-veniți miliardari, cu 98. Aici se află nume celebre precum Kim Kardashian West (1 miliard de dolari), al cărui imperiu de frumusețe și îmbrăcăminte i-a adus o avere cu peste zece cifre; Magnatul de la Hollywood, Tyler Perry (1 miliard de dolari); și CEO-ul Apple, Tim Cook (1,3 miliarde de dolari).
Cel mai bogat nou venit este, de asemenea, o americancă: Miriam Adelson, care valorează 38,2 miliarde de dolari după moștenirea imperiului jocurilor de noroc construit de regretatul ei soț, Sheldon Adelson, care a murit în ianuarie.
Iată câteva exemple despre cum au făcut banii:
-► Sam Bankman-Fried, 8,7 miliarde $, 29 ani: fondator al două companii crypto.
-► Stéphane Bancel, 4,3 miliarde $: directorul companiei producătoare de vaccinuri Moderna.
-► Frații Cameron și Tyler Winklevoss, 3 miliarde $ fiecare: investitori în cryptomonede și fondatori ai companiei Gemini Exchange.
-► Kate Wang, 5 miliarde $: directoarea unei companii chinezești de produse pentru vapat.
-► Austin Russell, 2,4 miliarde dolari, 26 de ani: fondatorul unei companii care produce senzori pentru automobile autonome.
-► Tyler Perry, 1 miliard $: Hollywood, entertainment.
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit , avere , iulia ionescu , tehnologie , miliardari
Dată publicare: 22-04-2021 09:37