Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Care sunt cele mai bune tehnologii și aplicații pentru gestionarea parolelor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Senzorul de amprentă de pe telefon sau laptop va putea fi folosit și pentru autentificarea pe site-urile preferate, nu doar pentru deblocarea acestor dispozitive. 

Este un sistem mult mai sigur decât folosirea unei parole, spun specialiștii.

Specialiștii din IT ne promit că ne vor scăpa de problema memorării parolelor prin această metodă ușoară, care se numește ”web authentication”. Cine are un calculator, laptop sau tabletă cu senzor de amprentă se va putea loga pe toate site-urile sale doar cu amprenta.

Tehnologia există deja, mai trebuie doar să fie implementată de cei care administrează site-urile.

Puteți testa această metodă aici: webauthn.org.

Citește și
Parola
iLikeIT. Nu ignorați acest sfat: schimbați-vă parolele în fiecare lună!

Cum ne protejăm parolele până când site-urile vor introduce ”web authentication”?

Firefox este primul browser care a implementat această tehnologie, în 2018, cu ajutorul unor chei care sunt compatibile inclusiv pe USB.

LastPass este o aplicație pe care o poți instala pe toate device-urile tale, iar avantajul este că parolele se sincronizează imediat, de pe un dispozitiv pe altul.

Și One Password face cam același lucru, iar Google are un sistem prin care ține minte parolele utilizatorului. Atenție, însă, dacă aveți un calculator la serviciu, să nu memorați parolele în Google dacă acel device este folosit și de altcineva.

Și Apple are un sistem de memorare a parolelor, se numește iCloud Keychain, însă dezavantajul este că acest sistem poate fi folosit doar cu produse Apple, doar pe iOS.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult