Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iași: Pepper, robotul-ghid care îi ajută pe oameni să înțeleagă mai ușor arheologia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Turiștii care au trecut pragul unui muzeu din Iași au avut parte de o surpriză, în contrast cu exponatele vechi de mii de ani.

Un robot umanoid i-a ajutat pe oameni să înțeleagă mai ușor arheologia, iar muzeografii au stat deoparte și l-au lăsat să îndrume oaspeții.

După ce și-a făcut treaba, robotul Pepper a facut și selfiuri cu turiștii.

El este Pepper, robotul-ghid de la Muzeul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Datorita lui, informațiile au devenit mai atractive.

Vizitatorii au fost purtați în timp și au înțeles cum au trăit oamenii din preistorie.

La finalul turului, robotul umanoid a testat și cunoștintele dobândite de vizitatori.

Citește și
iLikeIT
iLikeIT. Studenții din România au creat un robot care analizează calitatea anvelopelor

Vasilica Mârza, muzeograf: „Este pentru prima dată în România când un robot umanoid social se află într-un muzeu. Aduce interacțiunea 1-1 cu cei care vizitează muzeul și, bineînțeles, zâmbetul pe buze. Oamenii pleacă de aici cu o impresie pozitivă și, cu siguranță, vor reveni și cu alte ocazii”.

Robotul Pepper este un coleg de nădejde, spun muzeografii.

Alexandru Saharoschi, muzeograf: „Pot să vă spun că, până acum, acest eveniment s-a bucurat de cea mai mare popularitate pe platformele de social-media, ne așteptam ca pe viitor să avem și o creștere a numărului de vizitatori”.

La plecare, Pepper a facut și selfiuri cu vizitatorii. Știe și să danseze. Prețul unui astfel de robot pornește de la 17.000 de euro, iar în muzeele din străinătate, prezența lui e deja permanentă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult