Două gadgeturi pentru începerea școlii. Tablete cu ”cerneală electronică”: Remarkable 2 și Lenovo Smart Paper
Your browser doesn't support HTML5 video.
La iLikeIT vă prezentăm două dintre acestea.
Una este de la Remarkable, iar cealaltă de la Lenovo, care se numește ”Smart Paper”. Au diagonale similare, însă format diferit.
Modelul nostru este Remarkable 2 și este practic un înlocuitor de pix și agendă, pentru că are o un ecran cu cerneală electronică. Are un stilus, un PAN dedicat pe care pot să-l folosesc ca să scriu și care reacționează la fiecare comandă a mea.
Scrie destul de repede și încearcă să simuleze în același timp contactul dintre un pix și o foaie de hârtie - și o face foarte bine.
De asemenea, poți să stochezi pe ea diferite agende. Ce este interesant este că aș putea să scriu un text, după care am opțiunea să trimit acest document pe e-mail și să fie văzut ca o imagine. Sau pot să primesc un PDF pe care pot să-l semnez și să-l trimit mai departe.
Sau pot să aleg ca toate notițele mele să fie convertite în text. Și face acest lucru instant.
Pot să șterg documentele sau pot să șterg foarte ușor orice text. Prețul de pornire este de 349 euro, fără niciun accesoriu, adică fără acel stilou special, care mai costă peste 100 euro.
Lenovo Smart PaperLa un preț foarte competitiv vine însă Lenovo Smart Paper, care a ajuns și la noi în România, are ecran tot de 10,3 inch, dar pe un alt format, mai degrabă duce către un caiet pe care îl folosim la școală.
Însă ce este interesant la acest Lenovo, spre deosebire de Remarkable, e că are ecranul iluminat. Are un stilus care poate fi pus în lateral și funcționează cu un sistem de operare cu Android.
Partea bună față de Remarkable este că pot fi puse mai multe aplicații. Inclusiv email-urile le putem citi. Are un fel de Word și inclusiv Firefox.
Putem să conectăm această tabletă la internet, iar procesul de scris seamănă destul de mult. Putem să creăm o pagină nouă și are mai multe opțiuni de personalizare. Poți să atașezi fiecărui document inclusiv o notiță audio.
Dacă sunt în sala de clasă și pot să pot să înregistrez ce îmi spune profesorul la facultate, le atașez la fișier. La fel, pot să convertesc totul în text, pot să trimit rapid toate fișierele pe mail și se face integrare și cu aplicații din cloud.
Deci, tot ce notez aici poate fi văzut mai departe și pe calculator.
Prețul la noi în țară este de 2.000 lei și vine deja cu pen-ul inclus.
Tablete pe post de caiete electroniceÎn același timp, și tabletele se transformă ușor-ușor și ajung în zona aceasta a scrisului de mână.
De exemplu, cei de la Apple au fost printre primii care au pus un stilou pe tabletă, care se așează magnetic. Putem folosi aplicația de notițe, să scriem cu stiloul.
Există inclusiv folii care pot fi puse pe ecran ca să simuleze o foaie de hârtie, iar cea mai lungă istorie cu stilus-uri este la Samsung.
Samsung Galaxy Tab S9 are un format cu tastatură, practic se transformă într-un fel de laptop. Poți să conectezi un mod și toată interfața este făcută ca atare.