Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Demonstrație LIVE la iLikeIT. Un român a inventat ”oglinda cu Inteligență Artificială”, care îți transformă imaginea instant

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un român a inventat ”oglinda cu Inteligență Artificială”. Alex Dohotaru, specialist în realitate augmentată a fost invitat în studioul iLikeIT, pentru a face o demonstrație LIVE a acestui gadget neobișnuit.

Dispozitivul folosește mai multe tehnologii, precum ChatGPT și ”stable diffusion”, un model AI de ”learning” text-imagine, lansat în 2022, bazat pe tehnici de difuzie, care ajută la generarea imaginilor.

Alex Dohotaru: ”Practic este o oglindă de inteligență artificială, literalmente, pentru că ea folosește stable diffusion, niște mecanisme de AI, instalate, care generează imagini în timp real. Deci imagine asta nu ar exista până acuma și n-o să mai existe după ce pleaci de acolo.”

Marian Andrei: Dar cum se întâmplă toate astea? Pentru că funcționează foarte bine.

Alex Dohotaru: ”Da, este undeva la vreo 15-20 de frames per second, ceea ce este ceva foarte nou, 15 imagini noi în fiecare secundă, toate generate AI. Pentru că, dacă ai văzut, până acum, există aplicații cărora le faci o poză, le trimiți poza în servere și aștepți cinci, zece minute ca să-ți dea înapoi o poză generată AI. Aici totul este în timp real și randat de către unitate.”

Citește și
ilikeit
Jocul săptămânii, la ILIKEIT. Skull and Bones a costat 200 milioane de dolari și s-a lucrat 11 ani la el

Marian Andrei: E o oglindă, la ce m-ar ajuta dacă aș avea ce așa ceva în casă?

Alex Dohotaru: ”Nu știu dacă în casă la tine, dar la un muzeu, cel puțin, poți să pui așa ceva la un muzeu de istorie sau arte moderne.”

Marian Andrei: Cât timp ți-a luat să ajungi la asta?

Alex Dohotaru: ”Ca să fac toată instalația asta am folosit un cumul de mai multe softuri plus stable defusion. Mi-a luat cam, nu știu, două-trei săptămâni să le pun la punct și acum caut să le implementez în niște muzee de arte moderne.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult