Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deepfake-urile devin o amenințare gravă chiar la adresa democrației. ”Este clar un pericol”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deepfake devine o amenințare reală, de care nu avem cum să scăpăm. Această tehnologie permite crearea de conținut fals care poate să pară adevărat.  

Autoritățile și specialiștii care studiază fenomenul sunt îngrijorați pentru că vin alegeri importante în foarte multe țări.

Deepfake poate fi folosit ca instrument de dezinformare periculos, greu de detectat și atribuit unor autori. Andrei Petreanu, specialist AI, Upgrade 100, ne explică modalitățile în care putem depista un deepfake.

Un caz grav a avut loc recent în New Hampshire, unde a fost distribuit un deepfake cu Joe Biden, chiar înaintea alegerilor. Au fix aceleași probleme: nu au pe cine să dea vina, nu știu de unde vine și este doar voce, fără imagine, fără nimic.

”Poți să influențezi voturile și rezultatele unor alegeri”

”Tehnologia este din ce în ce mai credibilă și cred că ăsta este clar un pericol și ar trebui să fim cât mai bine informați, din surse cât mai bine.

Citește și
lege deepfake
Legea deepfake din România ar trebui votată până la finalul anului. Cât de ușor sunt făcute trucajele cu ajutorul AI

Pericolul cel mai mare, dincolo de dezinformare și posibilitatea ca oamenii să creadă în non-adevăruri, este că pot exista efecte care să aducă atingeri inclusiv democrației, așa cum vedem în anumite cazuri. Poți să influențezi voturile și rezultatele unor alegeri și cu siguranță nu ne dorim asta într-un an atât de important, cu atâtea alegeri”, a declarat Andrei Petreanu.

Informațiile complete pot fi aflate din video-ul atașat. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult