Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cea mai mare hartă a materiei întunecate a Universului, creată de experți. FOTO

A fost făcută publică cea mai mare hartă a materiei întunecate a Universului.

Se crede că materia întunecată, care este inobservabilă de pe Pământ, reprezintă aproximativ 80% din materia din Univers, transmite Sky News.

O echipă de oameni de știință de la International Energy Survey (DES) a creat noua hartă. Au creat-o analizând modul în care lumina din galaxiile îndepărtate a fost distorsionată pe drumul spre Pământ, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Aproximativ 100 de milioane de galaxii au fost observate pentru proiect. Potrivit NASA, există 100 de miliarde de stele în Calea Lactee.

„Cea mai mare parte a materiei din Univers este materie întunecată. Este o adevărată minune să aruncăm o privire asupra acestor structuri vaste, ascunse, pe o mare parte a cerului nocturn. În harta noastră, care prezintă în principal materie întunecată, vedem un model similar cu cel al materiei vizibile, o structură asemănătoare rețelei cu aglomerări dense de materie separate de goluri mari.

Citește și
cometa
NASA a descoperit o cometă care emite lumini ultraviolete asemănătoare celor ale Aurorii Boreale

Observarea acestor structuri la scară cosmică ne poate ajuta să răspundem la întrebări fundamentale despre Univers. Când ne uităm la cerul nopții, vedem lumina galaxiei, dar nu și materia întunecată din jur, ca și cum privim noaptea luminile unui oraș”, a declarat un expert.

Acest lucru ne aduce mai aproape de a înțelege din ce este făcut Universul și cum a evoluat, au mai adăugat cercetătorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult