Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aplicațiile de editare foto, tot mai căutate. Ce fotografii apar pe rețelele sociale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru că în ultimele luni ne-au lipsit călătoriile, sunt tot mai folosite aplicațiile cu care putem edita pozele, astfel încât să ajungem, prin imagini, oriunde ne-am dori.

Pentru fotografii reușite, tinerii apelează și la artiști, care știu să le modifice fără să se dea de gol, și să strângă mii de aprecieri pe rețelele de socializare.

În timp ce erau izolați în case, oamenii visau că ajung în cele mai frumoase orașe ale lumii, pe plajă ori în inima munților. Ionuț Costea realizează asemenea fotografii, extrem de apreciate în mediul virtual.

Ionuț Costea, artist vizual: „Procesul de creație în sine durează aproximativ 4 ore. Și-a făcut poză în casă, poza ajunge la mine și de acolo începe magia în Photoshop. Sau a două variantă, când eu fac pozele. E mult mai bine, pentru că știi cum să arate poza, ce perspectiva să iau etc”. Paul Tănase, creator de conținut: „Unii sunt mai suprarealiști. Vreau să fiu în univers și să plouă cu burgeri, vreau să fiu pe Lună. Alții sunt, gen, băi, eu mi-am dorit toată viața să fiu în Paris, vreau să mă duci tu în Paris”.

Este și cazul Alexandrei, care, din cauza pandemiei, a fost nevoită să anuleze vacanța în Paris.

Citește și
Ciocolată
Micii producătorii de ciocolată, afectați puternic de criza generată de noul coronavirus

Alexandra: „Trebuia să plec în vacanță cu prietenii mei. În martie chiar, pe 19. Trebuia să mergem în Londra, apoi în Franța. Eu, personal, voiam să văd foarte mult Parisul”.

Ioana, pe de altă parte, a învățat singură să editeze fotografii, așa că se plimbă prin toată lumea, din casă, iar inspirația îi vine din orice.

Ioana Puiu, creator de conținut: „Tot procesul meu este în colaj. Îmi fac pozele singură cu trepiedul. Editez de pe telefon. Acum se poartă pozele în maci și în lanuri. Eu nu am putut să mă deplasez acolo, așa că m-am plasat fix în mijlocul florilor”.

Gelu Duminică, sociolog: „În momentul în care te simți în închisoare, mintea te eliberează și prin ceea ce facem cu mintea reușim să ne eliberăm și sufletul, așa simțim să ne teleportam într-o lume în care am vrea să fim și să ne simțim liberi. Cred că cei care vor să arate astfel de lucruri din dorința de a epata sunt foarte puțini”.

O astfel de fotografie îi bucură și pe privitori, nu doar pe cei care apar în ea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult