Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aplicația săptămânii se numește Dr. Wolf și te poate învăța șah cât ai zice ”regină”

Your browser doesn't support HTML5 video.

E timpul pentru aplicația săptămânii. Mă rog, e mai degrabă un joc, dar unul foarte complex. Se numește Dr. Wolf și te poate învăța șah cât ai zice ”regină”.

​Dr. Wolf Chess. Mi-ar plăcea să știu șah, doar că mintea mea nu este bine pregătită pentru acest joc.

Nu am învățat când a trebuit, acum sufăr și-mi iau bătaie în meciurile online. Din fericire, am găsit o unealtă bună ca să recuperez niște ani de nejucat șah.

Se numește Dr. Wolf Chess. Nu l-aș trece neapărat la categoria joc, pentru că este o platformă destul de avansată de învățare.

Este dezvoltată de chess.com - loc de întâlnire pentru cei mai Grand Masters din lumea șahului. Avantajul chess.com e că după zeci de milioane de partide, au strâns suficiente informații pentru niște algoritmi complecși de analiză și, care, ne pot învăța șah, dacă nu știm deloc.

Dr. Wolf Chess folosește acești algoritmi - putem să-i numim și inteligență artificială, ca să ne învețe șah. Și o face prin mai multe metode.

Citește și
Aplicatie parcare bucuresti
Aplicația pentru parcare în București în 2023: ce opțiuni ai și de unde o descarci

În primul rând, avem lecțiile - de la piese, la regulile de bază, până la strategii de deschidere. 43 de lecții importante care te pot trece de la amator la profesionist.

O altă metodă bună de învățare este train. Aplicația te trece prin mai mult scenarii - de fapt, aplicația reia câteva faze din partide jucate de noi - și ne arată ce mișcări greșite am făcut.

Fiecare lecție vine și cu explicații. Evident, cea mai relevantă parte rămâne Joaca, sau PLAY, practic. Fiecare mutare este însoțită și de comentarii, ca să știm dacă facem bine sau nu.

Dr. Wolf nu este gratuit - ci costă 19 lei pe lună pentru un abonament plătit integral pentru tot anul.

Dar, eu zic că ne poate învăța să jucăm mai bine.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult