Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aplicația care salvează vieți dezvoltată de un student român. Cum funcționează

Your browser doesn't support HTML5 video.

În cazul unor catastrofe, informațiile medicale ale victimelor pot fi greu de accesat, mai ales atunci când trebuie intervenit rapid. O soluție a problemei ar putea să vină de la un tânăr de 20 de ani.

Aplicația are două părți, o parte din date sunt ținute într-un mediu mai special, unde să poată fi accesate indiferent ce se întâmplă cu serverele statului, cealaltă parte a aplicației conține date mai complexe, care sunt ținute pe un server obișnuit și nu sunt vitale pentru pacient, ne explică Ștefan Rusu, creatorul aplicației.

Să ne gândim la un scenariu: ești victima unui accident, s-ar putea să fii inconștient și ai avea nevoie de tratament acolo, la fața locului, iar tu s-ar putea să ai niște alergii sau situații speciale. Cum ar putea să ajute aplicație, în acest caz?

Proiect implementat la nivel internațional

Aplicația ajută în cazul în care eu am un cod creat pe buletin, pe hainele mele sau pe mașină și oricine poate veni să scaneze acel cod QR și aplicația îi va afișa toate datele respective.

Vor fi toate datele disponibile: ce boli ai, dacă ai vreo alergie, medicii cu care ai interacționat.

Citește și
Facebook
Datele de logare pe Facebook a peste 100.000 de utilizatori au fost furate de o aplicaţie din Play Store

Datele nu sunt deținute și controlate de un sigur om, sunt disponibile în întreaga lume. Proiectul va fi implementat la nivel international.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult