Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alex Gâlmeanu la iLikeIT: ”O fotografie bună începe în primul rând cu gândul pe care-l ai”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unul dintre cei mai apreciați fotografi din România, Alex Gâlmeanu, a fost invitat în studioul iLikeIT pentru a împărtăși câteva secrete din meseria sa.

Primul sfat pe care Alex îl dă cuiva care vrea ca pozele sale să arate mai bine pe Instagram este legat de ... lumină.

”Păi fotografia începe cu lumina. Este foarte important să-ți găsești un loc cu o lumină de foarte bună calitate: să aibă o direcție, să te avantajeze, să descrie foarte bine ceea ce vrei să descrie, nu știu, dacă e un portret, dacă e un autoportret, un peisaj.. Să cauți să vezi cel mai bun moment al zilei, să cauți să vezi momentul în care lumina are expresie. Fotografia, asta înseamnă, înseamnă lumină.” - spune el.

De altfel, Alex mărturisește că, uneori, folosește și el telefonul mobil pentru fotografie. Iar atunci când o face, are anumite setări preferate, bineînțeles, în modul PRO.

”Vin din lumea fotografiei profesioniste, și atunci îmi place să pot să setez fiecare coordonată a camerei de pe telefonul mobil. Și atunci, de cele mai multe ori îl folosesc în acel mod pe care unii din comercianți îl folosesc, modul PRO, în care literalmente poți să setezi toate caracteristicile aparatului foto: de la viteză de expunere, diafragmă, până la ISO și așa mai departe.” - mai spune Alex Gâlmeanu.

Citește și
Rețelele sociale preferate de români, dezbătute de Iulia Ionescu și Cristian Manafu. TikTok pare de neoprit
Rețelele sociale preferate de români, dezbătute de Iulia Ionescu și Cristian Manafu. TikTok pare de neoprit

Cât despre cel mai bun telefon pentru fotografiere, el spune că cel mai important lucru este viziunea, și nu caracteristicile tehnice.

”Camera este un instrument. Ea nu este valoroasă în sine dacă nu există un gând în spate. Literalmente, nu contează cu ce fotografiezi dacă gândul tău, dacă mesajul pe care vrei să-l transmiți este coerent din punct de vedere vizual. Adică, o fotografie bună în ziua de azi se poate realiza literalmente cu orice fel de device, pentru că o fotografie bună începe în primul rând cu gândul pe care-l ai și nu cu echipamentul pe care-l folosești.” - a mai explicat Alex Gâlmeanu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult