Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi înscrieri pentru Family Start, cel mai atractiv credit de pe piață: 2,49% dobândă. Ce ai voie să faci cu banii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au început noi înscrieri pentru creditele Family Start, prin care statul acoperă trei sferturi din dobândă. Ministerul Familiei a anunțat suplimentarea fondurilor și este ultima șansă de anul acesta, pentru cei interesați.

Family Start este un credit foarte atractiv și a fost și foarte căutat anul acesta. Chiar cel mai atractiv credit de pe piață și ziceam că este ultima șansă pentru că acum câteva zile Ministerul Familiei a anunțat că a suplimentat plafoanele.

Sunt trei bănci dintre băncile partenere care au mai primit bani pentru creditul Family Start – așadar, cei interesați ar trebui să intre pe site-urile acestor bănci și să caute informații, pentru că fiecare bancă are posibilitatea să își creeze propria modalitate de înscriere și acordare a acestor credite, iar unele au început deja înscrierile - de menționat este că se poate și online și e nevoie să fiți pregătiți la o oră anume - pentru că funcționează tot pe principiul primul venit primul servit, ca la alte programe ale statului.

Această suplimentare ar ajunge pentru 300-400 de beneficiari, dacă aceștia iau suma maximă, deci locurile sunt puține.

Doritorii pot împrumuta cel mult 150.000 de lei - adică aprpximativ 30.000 de euro- și marele avantaj este că statul suportă 75% din dobândă. La valoarea actuală a IRCC, indicele în funcție de care se calculează creditele, cel care se împrumută prin acest program plătește o dobândă de doar 2,49% - asta îl face cel mai atractiv credit de pe piață la ora actuala, nu există alt împrumut cu o asemenea dobândă.

Citește și
Cresc din nou ratele la împrumuturile cu dobândă variabilă. IRCC a crescut din nou și nu va scădea curând
Cresc din nou ratele. Cât va plăti un român care a luat credit de 250.000 de lei pe 30 de ani

Avem aici și Student Invest, este un program dedicat studenților și în acest caz statul suporta toată dobânda - încă mai sunt bani la unele bănci.

Statul acordă acest ajutor însă doar tinerilor, pentru a-i ajuta să înceapă o familie sau pentru familiile monoparentale, cu alte cuvinte sunt câteva condiții clare care trebuie îndeplinite.

Cele mai importante: vârsta trebuie să fie mai mică de 45 de ani și venitul lunar pe membru de familie să fie mai mic de 6.000 de lei. Sunt luați în calcul și copiii, nu este un program dedicat doar celor cu venituri mici. De exemplu, dacă vorbim de o familie cu doi copii, veniturile părinților trebuie să fie împreună cel mult 24.000 de lei.

Poți achita creditul ”Noua Casă” cu Family Start

O altă condiție - să ai o familie sau să fii pe punctul de a întemeia o familie... bineînțeles, se pot înscrie și cei care nu sunt căsătoriți.

Și reamintim că cei care se încadrează nu pot face chiar orice cu banii, sunt multe variante însă. Se poate plăti avansul pentru o locuință, puteți cumpăra o mașină nouă sau veche, puteți organiza nunta, plăti tratamente dentare și așa mai departe.

Pentru toate acestea, e nevoie de documente justificative - antecontract, facturi, bonuri, contracte, pentru că banii nu se pun pur și simplu în cont.

De asemenea, a fost de mare interes acest program și pentru achitarea unor credite mai vechi.

De exemplu, dacă aveți un credit mai vechi ”Noua Casă”, puteți să împrumutați 30.000 de euro prin Family Start, cu aceasta dobândă foarte bună, și să îl achitați total sau parțial.

Family Start este însă un credit de nevoi personale, deci în 5 ani ar trebui să îl achitați. Doar că, fiind dobândă mică, s-ar putea să fie convenabil.

Iată ce spune Corneliu Toma, reprezentantul unei bănci: ”Avantajul în acest caz este însă că puteți scapă de un credit ipotecar în doar 5 ani, deci merită făcut un calcul, dacă vă încadrați”.

Interesul pentru acest credit a fost de altfel foarte mare și, din acest motiv, Ministerul Familiei a anunțat deja că pentru anul viitor plafonul va fi și mai mare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult