Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Există soluții pentru cei care au o idee de afacere, însă nu au bani să o înceapă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă aveți o idee de afacere, dar nu aveți bani să o începeți, există soluții.  

În perioada următoare vor fi lansate mai multe programe de finanțare prin care se acordă granturi nerambursabile între 5.000 și 120.000 de euro, fie pentru cei care vor să deschidă o afacere, fie pentru firme mai vechi. Vorbim de programe pentru agricultură, comerţ sau diverse servicii, iar pentru cei care nu au nici măcar contribuția proprie necesară, ci doar o idee bună, programul Start Up Nation ar putea fi potrivit.

Marian Dumitrache, consultant în accesarea fondurilor europene și naționale, a fost invitatul Ștefanei Todică la emisiunea iBani.

Marian Dumitrache, consultant în accesarea fondurilor europene și naționale: „Evident, pentru sporirea șanselor de finanțare, se recomandă ca antreprenorul să ia în calcul de la început o contribuție proprie de 15%. Acești bani dacă nu îi va avea, după aprobarea proiectului, se va adresa unei bănci care îi va oferi cu siguranță o soluție de finanțare. Deci e în regula sa faci un imprumut. Există posibilitatea de împrumut și pentru partea de cofinanțare, în schimb pentru partea de 85% care ulterior va fi decontată de către stat există protocoale pe care statul le încheie cu diverse bănci.”

Ștefana Todică: Când începe?

Citește și
ibani
iBani | Mai sunt doar două zile până când se mai pot dona 3,5% din impozitul pe venit

Marian Dumitrache, consultant în accesarea fondurilor europene și naționale: „Era programat să înceapă în această lună însă cu siguranță nu va începe mai devreme de 1 iunie deja.”

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult