Inteligența artificială transformă educația. Care sunt cele mai bune aplicații din domeniu
Fie că este detestată sau iubită, inteligența artificială este integrată în domeniu, atât în afara clasei, cât și în interiorul acesteia.
Într-un sondaj realizat de Intelligent în rândul studenților, 96% dintre aceștia au declarat că folosesc ChatGPT pentru lucrările pe care le au, iar 69% au afirmat că instrumentul îi ajută să le scrie.
Dar, în afară de ChatGPT, pe care milioane de oameni îl folosesc dintr-o multitudine de motive, mai multe aplicații AI pentru educație urmăresc să aibă un impact pozitiv asupra modului în care oamenii învață și au fost dezvoltate tocmai din acest motiv.
Modul în care inteligența artificială este utilizată de studenții și profesorii din întreaga lumeÎn timp ce accesul la instrumentul OpenAI a fost blocat în unele instituții de învățământ, politicile acestora au început să se schimbe treptat, pe măsură ce tehnologia devine tot mai comună.
De exemplu, în Statele Unite, The Los Angeles Unified School District a fost printre primii care au blocat utilizarea instrumentului pe dispozitivele și rețelele școlare, dar apoi și-a schimbat optica și a început să permită utilizarea inteligenței artificiale.
The New York City Public Schools a procedat la fel, dar situația s-a schimbat în mai 2023, când a deblocat ChatGPT.
Alții au salutat utilizarea tehnologiei. Una dintre cele mai bune școli internaționale din Asia, Australian International School, cu sediul în Singapore, a adoptat chatbotul și îl utilizează în cadrul metodelor sale de predare.
Profesorul de liceu James Midgley a declarat că „revoluția AI a ieșit deja din sticlă” și, prin urmare, consideră că dacă „nu reușesc să îi învețe pe elevii noștri să folosească inteligența artificială cu integritate, îi dezamăgim pe viitorii noștri lideri”.
Cinci dintre cele mai bune aplicații AI pentru educație NatulangÎn timp ce învățarea unei noi limbi este limitată la lecții private costisitoare sau la orele de la școală, Natulang își propune să facă acest lucru mai accesibil cu ajutorul meditatorului său AI.
Platforma face totul prin voce, astfel încât utilizatorii își petrec cea mai mare parte a timpului vorbind cu dispozitivul lor, ceea ce echipa din spatele aplicațiilor de inteligență artificială spune că „este cheia pentru a stăpâni orice limbă”.
Natulang a fost creată de un dezvoltator independent din Ucraina, care se descrie drept un pasionat de limbi străine. Instrumentul oferă oamenilor șansa de a învăța spaniolă, franceză sau germană.
Se bazează pe sinteza și recunoașterea vorbirii, iar tutorele AI vă cere să pronunțați propoziții cu voce tare. Acesta vă corectează apoi și vă cere să încercați din nou dacă ați greșit.
Singurul dezavantaj este că aplicația este disponibilă în prezent doar pe iOS.
Socratic„Eliberați-vă. Învățați mai bine”, este sloganul din spatele aplicației Socratic by Google AI. Aceasta este destinată acelor situații în care profesorii, părinții sau tutorii nu sunt disponibili pentru a ajuta, astfel încât elevii să poată face progrese în educație în timpul lor liber.
Aplicația le permite utilizatorilor să ceară ajutor cu privire la orice lucru care îi încurcă, fie făcând o fotografie a unui calcul sau a unei întrebări confuze, fie exprimând-o. Platforma va găsi apoi cele mai bune resurse online care sunt disponibile, împreună cu furnizarea de ghiduri de studiu create de experți, videoclipuri și explicații pas cu pas.
Face acest lucru rapid folosind inteligența artificială pentru a arăta cu precizie care concepte vor ajuta un elev să înțeleagă mai bine, iar recunoașterea vorbirii și a textului funcționează cu toate subiectele.
AI:R MATHSpre deosebire de alte instrumente care funcționează la diferite materii, aplicația AI:R MATH este specializată în matematică. Ea promovează o „soluție matematică instantanee în 3 secunde”, în urma introducerii unei fotografii cu o întrebare sau cu un calcul dificil.
Fotografia este scanată cu ajutorul tehnologiei educaționale AI, care este capabilă să „recunoască practic orice, de la ecuații simple la probleme de cuvinte”.
În cazul în care inteligența artificială nu poate rezolva problema, ecuația este transmisă unor „experți” din întreaga lume, care sunt disponibili non-stop.
În timp ce toate răspunsurile din cadrul instrumentului sunt învățate automat prin intermediul datelor care au fost acumulate în cadrul aplicației, informațiile rămân private pentru ceilalți utilizatori.
OwliftCunoscută anterior ca Explain Like I'm Five (ELI5), Owlift își propune să simplifice orice subiect și concept. Compania utilizează un model de inteligență artificială creat de OpenAI care va explica orice subiect care îi este prezentat pentru diferite niveluri de competență.
Există patru versiuni pe care un utilizator le primește atunci când pune o întrebare, categoriile variind de la „destul de prost”, „prost”, „inteligent” și „destul de inteligent”. În timp ce unele dintre secțiuni sună destul de dur în etichetarea lor, se presupune că trebuie să lucrați de jos în sus pentru a înțelege întreaga amploare a subiectului, potrivit readwrite.com.
Dincolo de ideea de bază a platformei, au fost introduse și alte elemente de inteligență artificială, cum ar fi un generator de idei de carieră, un program de pregătire pentru interviurile de angajare, un generator de scrisori de intenție și multe altele.
QuillbotSupranumită o „soluție completă de scriere”, Quillbot este o platformă cu opt instrumente AI integrate în ea. Acestea includ Paraphraser, Grammar Checker, Plagiarism Checker, AI Detector, Summarizer, Citation generator, Traducător și Flow.
Deși sună ca un alt instrument de scriere AI cu care mulți elevi sunt deja familiarizați, compania îl descrie ca fiind „inteligența artificială care scrie cu tine, nu pentru tine”.
În loc să înlocuiască cuvinte și propoziții complete, Quillbot îmbunătățește ceea ce este deja scris pentru a perfecționa fluența, tonul și formalitatea.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: educație , aplicatii , inteligenta artificiala , i like ai
Dată publicare: 29-08-2024 11:08