Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. ”Autostrada Ford”. Muncitorii au început să toarne asfalt pe tronsonul 2

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat, vineri, imagini cu lucrările de construcții pe tronsoanele 2 și 3 ale Drumului Expres Craiova - Pitești, cunoscut și ca "Autostrada Ford".

Astfel, pe tronsonul 2, lotul 1, muncitorii au început să toarne asfalt, iar pe tronsonul 3 au decopertat deja mai bine de jumătate din traseu.

”Acțiuni de forță, mobilizare impresionantă a antreprenorului UMB pe șantierele tronsoanelor 2 și 3 ale Drumului Expres Craiova - Pitești. De ieri a început pe tronsonul 2, lot 1, așternerea stratului de bază de asfalt, proces ce continuă până se va acoperi tot traseul de aproximativ 40 kilometri ai tronsonului 2. A fost, de asemenea, turnată prima placă de suprabetonare la podul din cadrul nodului rutier de la Slatina.

Peste 1400 de oameni și mai mult de 700 de utilaje au fost mobilizate pe șantier pe tronsoanele 2 și 3. Pe tronsonul 3 se lucrează cu 8 instalații de forat coloane la structuri. Din cei 31 de kilometri ai tronsonului 3 au fost decopertați peste 17 kilometri” - au anunțat reprezentanții CNAIR.

Citește și
autostrada craiova
Guvernul a aprobat exproprierile pentru Autostrada Ford. Proprietarii, nemulțumiți de sume
”Autostrada Ford”

 

Aşa-numita “Autostrada Ford” este cerută de multă vreme de constructorul american de maşini, care spune că drumul i-ar putea permite să-şi mărească producţia la 1000 de autoturisme pe zi.

Şi alţi investitori din zonă au cerut o autostradă, ca să-şi poată dezvolta afacerile şi să ajute astfel economia.

Numit şi Autostrada Ford, drumul expres Craiova - Piteşti va avea o lungime de 121 de kilometri.

Lucrările trebuie terminate în cel mult trei ani şi sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult