Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Statul va trimite inspectori deghizați în hotelurile din țară. Care este misiunea lor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Servirea proastă şi cu întârziere, lenjeria de pat veche şi pătată, sau camerele murdare, despre toate acestea vorbesc mulţi români care au strâns bani un an pentru un concediu ratat.

Dacă până acum, turiştii erau cei care făceau reclamaţii, în curând, statul îşi va trimite inspectorii să joace rolul clientului misterios. În final, cine nu îşi respectă oaspeţii o să fie amendat. Cel puţin, aceasta este promisiunea.

Dacă astfel de nereguli erau surprinse până acum doar de oameni atunci când se cazau, odată cu nouă lege a turismului neregulile vor putea fi taxate de un inspector sub acoperire.

"Mystery guest" sau clientul misterios va afla cum sunt întâmpinaţi oaspeţii la recepţie, dar şi cât de bine se exprimă într-o limbă străină angajaţii hotelului.

Clin Ilie: Un astfel de client misterios, să-i spunem, ar trebui să respecte ...dacă apa caldă apare în anumite secunde, care e nivelul de zgomot care pătrunde cu geamul deschis sau cu geamul închis. Numărul de canale tv minime. Şi multe alte detalii pe care trebuie să le regăsim în standardele de clasificare pe care noi ar trebui să le definitivăm foarte bine la nivel de minister de turism.

Adrian Bujoaica, purtător de cuvânt ministerul Turismului: "Inspectorul de control din cadrul ministerului turismului se va caza că orice alt turist în unitatea de cazare, urmând apoi că mai apoi, dacă vor fi constatate nereguli să fie declinata competenţa sa, aceea de reprezentatnt al min turismului şi în baza proceselor verbale să fie aplicata şi o amendă."

Amenzile pot ajunge până la 50 de mii de lei dacă în hotel nu sunt condiţii pe măsură clasificării.

Reprezentanţii patronatelor din turismul românesc nu văd cu ochi buni noul concept şi susţin că hotelierii şi patronii de restaurante îşi angajează deja detectivi în regim propriu.

Dragoș Raducan FPTR: ''Este ca şi cum ai introduce un agent sub acoperire într-o organizaţie, deci suntem consideraţi infractori."

Pe de altă parte rămâne de văzut cum vor reuşi reprezentanţii ministerului turismului să facă astfel de controale, având în vedere că în România sunt mii de hoteluri şi pensiuni şi doar 18 inspectori. Anul acesta autorităţile au declasificat 13 unităţi din turism şi au ridicat 102 licenţe.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult