Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spațiile de cazare din unele hoteluri, transformate în birouri. Soluția găsită de manageri în timpul crizei sanitare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pierderile provocate de criza sanitară au silit industria hotelieră să se reinventeze.

Unele hoteluri au început să transforme spațiile de cazare în birouri, pentru a veni în sprijinul acelora care nu pot lucra de acasă.

În acest fel, dacă doresc un loc liniștit, pot inchiria o cameră, pe parcursul unei zile de lucru.

Într-un hotel aflat la cinci minute distanță de centrul orașului Cluj-Napoca, peste o sută de camere sunt închiriate, acum, drept birouri.

Proprietarul a decis să transforme spațiile de cazare în unele de lucru după ce în ultimele luni a dus lipsă de turiști. Clienți îi sunt, acum, cei care nu s-au adaptat muncii de acasă și au nevoie de un birou.

Andrei Țigănaș ține cursuri de dicție, iar pentru el soluția oferită de hotel a însemnat eliminarea unui disconfort.

Citește și
litoral
Cât vor scoate românii din buzunar vara aceasta pentru un sejur pe litoral, în Bulgaria și Grecia

Andrei Țigănaș, profesor de dicție: „Foarte multe dintre întâlnirile mele sunt cam gălăgioase, în sensul că trebuie să ajut oamenii să își lucreze vocea, să crească volumul, ori treaba asta de acasă e un pic mai complicată. Am o fetiță de 1 an și jumătate. De obicei, când trebuie să îmi țin întâlnirile, se întâmplă ca ea să doarmă, îi stric somnul”.

Pe lângă faptul că ies din locuință ca să meargă la lucru, muncă la biroul din hotel are și alte avantaje pentru unele persoane.

Zsolt Torjai, manager de hotel: „Ai venit de dimineață, stai până după-masă, primești cafea în acest preț, de 29 de euro pe zi, și beneficiezi de internet de mare viteză și spațiul tău intim de unde poți lucra”.

Andrei Vasilaș, manager de hotel: „Ne gândim la niște pachete de fidelizare prin reduceri sau, mă rog, incluziv prin posibilitatea de a închiria camerele în regim business - home office”.

Adrian Coroian este economist și președintele Ligii Întreprinzătorului Român. Este de părere că soluția găsită de unele hoteluri ca să supraviețuiască în această perioada nu este avantajoasă doar pentru proprietarii unităților de cazare, ci aduce beneficii și clienților.

Adrian Coroian, economist: „Dacă a apărut această nevoie, este pentru că acasă ai niște probleme pe care nu le poți rezolva, adică un spațiu dedicat unde să poți munci. Povestea asta nu se reduce numai la ce discutăm noi aici, pensiuni și hoteluri, ci se va duce mai departe către reorganizarea completă a casei, chiar către noi proiecte de casă”.

Înainte de luna martie, hotelurile din marile orașe de la noi erau ocupate în proporție de 70 la sută. Din cauza crizei sanitare, numărul clienților a scăzut dramatic și a ajuns aproape de zero, spun administatorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult