Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Soluția ministrului Teodorovici pentru pierderile din salarii a angajaților din IT și cercetare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu câteva ore înainte de şedinţa de Guvern, ministrul Finanţelor anunţă o soluţie prin care să fie acoperite pierderile la salarii pe care le au salariaţii din IT, cercetare, dar şi cei care lucrează cu jumătate de normă.

La o întâlnire cu sindicaliştii, ministrul Eugen Teodorovici a spus că patronii, pentru salariaţii din privat, şi statul, pentru bugetari, ar urma să compenseze pierderile.

În cadrul şedinţei CES se cere aviz consultativ pe Ordonanţa de Urgenţă pe care Guvernul vrea s-o adopte joi, în cadrul şedinţei de la ora 16.00, ca să compenseze scăderile de venituri înregistrate în cazul IT-iştilor, persoanelor cu dizabilităţi, muncitorilor sezonieri şi cercetătorilor.

”Vă mulţumesc că sunteţi dispuşi să discutăm, să analizăm într-un timp foarte scurt, tocmai pentru a evita situaţii care au apărut în ultima perioadă, mai ales în zona de part-time, unde cei cu venituri mici erau puşi în situaţia de a veni cu sume pentru a-şi plăti obligaţiile”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul a declarat miercuri că, în ceea ce priveşte salariile IT-iştilor, persoanelor cu dizabilităţi, muncitorilor sezonieri şi cercetătorilor, a fost publicat pe site-ul Ministerului FInanţelor un act normativ care aduce soluţia găsită în dezbatere publică.

Citește și
Turnul de control al Aeroportului International Henri Coanda
Jaf la Aeroportul Otopeni. Salarii de 1.000 € pentru funcţionari care munceau o oră pe zi

Guvernul se reuneşte joi, la ora 16.00, într-o şedinţă în care vrea să adopte Ordonanţa de Urgenţă (OUG) privind situaţia angajaţilor part-time.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult