Salariile şi sporurile bugetarilor nu vor creşte în 2021. Ce se întâmplă cu salariul minim
Your browser doesn't support HTML5 video.
Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că salariile şi sporurile de care beneficiază personalul din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv cel care ocupă funcţii de demnitate publică, se vor menţine anul viitor la nivelul celor din decembrie 2020. Premierul a subliniat că Guvernul nu va veni cu nicio tăiere a salariilor din sectorul bugetar.
"Legat de ordonanţa iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice, această ordonanţă reprezintă o economie la buget de aproape 17,6 miliarde de lei pentru anul 2021. La primul articol: se menţin în cuantum brut salariile şi sporurile de care beneficiază personalul din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv personalul care ocupă funcţii de demnitate publică şi funcţii asimilate acestora, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020. Acesta este un impact bugetar de aproape 12 miliarde de lei", a precizat Cîţu, după şedinţa de Guvern.
El a spus că la baza acestei decizii stă ceea ce s-a întâmplat cu legea salarizării în ultimii ani.
Ce se întâmplă cu salariul minim în 2020
Pe de altă parte, Florin Cîţu a precizat că actul normativ privind creşterea salariului minim nu a fost adoptat în şedinţa de Guvern, acest lucru urmând să se întâmple săptămâna viitoare.
"Salariul minim a fost astăzi în primă lectură. Ştiţi foarte bine, este o decizie de a creşte la 2.300 de lei şi aceasta va fi valoarea salariului minim de la 1 ianuarie. Nu a fost adoptată astăzi, am fost asiguraţi că este ok să fie adoptat şi săptămâna viitoare", a spus Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a adăugat că decizia ca salariul minim să crească la 2.300 de lei a fost deja luată de Guvern.
Sursa: Agerpres
Etichete: guvern , salarii , plafonare , sporuri , Florin Cîțu , bugetari , salariul minim
Dată publicare: 30-12-2020 19:27