Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii care au obținut venituri din străinătate în 2017 le vor declara Fiscului. Data limită

Persoanele fizice care au obținut venituri în afara României, în 2017, vor fi obligate să le declare Fiscului pentru impozitare, conform noului mecanism de declarare și plată pentru persoanele fizice

Raportarea se va face prin intermediul declarației fiscale unice, formular 212, care va folosit practic în detrimentul formularului 201, pe care îl depuneau până acum românii cu venituri obținute din străinătate.

Persoanele fizice care realizează venituri din activități independente și alte categorii de venituri vor depune la Fisc o singură declarație, care va cuprinde toate informațiile necesare privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate și va asigura simplificarea modului de stabilire și declarare a obligațiilor de plată.

Noul mecanism este inclus într-un act normativ publicat vinerea trecută în Monitorul Oficial, respectiv OUG nr. 18/2018.

Concret, persoanele fizice vor depune anual o singură declarație fiscală, în loc de șapte asemenea formulare, iar prevederea îi va viza și pe românii care obțin venituri din străinătate și care le declarau, până acum, prin intermediul formularului 201 - Declarație privind veniturile realizate din străinătate.

Citește și
liviu dragnea
Dragnea anunţă un sprijin financiar pentru cetăţenii Republicii Moldova cu venituri foarte mici

Când este data limită pentru declararea veniturilor aflați de pe Avocatnet.ro

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult