Dragnea anunţă un sprijin financiar pentru cetăţenii Republicii Moldova cu venituri foarte mici

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
liviu dragnea
Agerpres

Liviu Dragnea a anunţat marţi că, la rectificarea bugetară din vara acestui an, se va aproba şi aloca o sumă semnificativă pentru a reprezenta un sprijin direct către cetăţenii din Republica Moldova care au venituri foarte mici.

"Este important ca, în perioada următoare, Guvernul şi Parlamentul să facă nişte acţiuni concrete şi este un plan destul de bine structurat, discutat (...) cu Guvernul Republicii Moldova, de sprijin serios din punct de vedere economic, sprijin financiar. În vară, la rectificare, se va aproba şi aloca o sumă semnificativă pentru a reprezenta un sprijin direct către cetăţenii din Republica Moldova care au venituri foarte mici. Este, în acelaşi timp, vorba de un plan de investiţii pe care România, prin companiile de stat, îl va derula în continuare în Republica Moldova. Sunt domenii pe care ne vom concentra împreună şi mă refer, de exemplu, la agricultură, pentru că este important, după părerea mea, ca fermierii din Republica Moldova să aibă acces şi şansele pe care le au fermierii de aici să îşi muncească pământul nostru bogat cu profit. (...) În domeniul educaţiei, vom continua programele începute în anii trecuţi, în domeniul sănătăţii, în domeniul situaţiilor de urgenţă, în domeniul cultural", a declarat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei solemne a Parlamentului consacrate aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, "în momentul în care există voinţă politică şi cele două popoare vor decide, căile constituţionale legale sunt la vedere".

"Pentru mine, această zi este foarte importantă. Mi-am dorit şi sper ca ziua de astăzi să devină o zi istorică. Eu astăzi, fiind conştient de implicaţiile oricărui cuvânt pe care îl voi rosti, astăzi am spus-o clar, deschis, fără echivoc şi simplu - că eu vreau să ne unim cu Moldova, vreau să fim împreună în Uniunea Europeană, dar ca o singură ţară. Este de datoria noastră să începem să avem curaj să spunem ceea ce vrem să spunem, lucrurile în care credem. În România există o dorinţă uriaşă pentru unire. Atunci când poporul, autorităţile din Moldova vor dori, sper cât mai repede să facem acest pas, suntem pregătiţi", a punctat preşedintele Camerei Deputaţilor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO