Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rectificarea bugetară, dezbătută miercuri la Guvern. Sănătatea este prioritară pentru fonduri suplimentare

Rectificarea bugetară prin ordonanță de urgență va fi dezbătută în ședința de miercuri a Guvernului. Proiectul prevede suplimentări de fonduri la câteva ministere.

Ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară va fi dezbătură în ședința de guvern de miercuri, la prima lectură, a precizat premierul Ludovic Orban, iar ministerele care ar putea beneficia de fonduri suplimentare de la buget sunt Ministerul Sănătăţii, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Ministerul Agriculturii.

„În primul rând, Ministerul Sănătăţii, va fi o creştere de cel puţin 1 miliard, care, evident, este o creştere necesară pentru a face faţă creşterii cheltuielilor sistemului de sănătate în lupta anti COVID. De asemenea, vom avea o creştere la investiţii, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Vom avea, de asemenea, o creştere la Ministerul Agriculturii, unde trebuie să finalizăm plăţile pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafeţe au fost afectate de secetă, de asemenea, să suplimentăm pentru a susţine financiar câteva forme de sprijin ale fermierilor. Sunt principalele creşteri, dar vom avea proiectul de ordonanţă în primă lectură la şedinţa de Guvern de mâine", a declarat marți, Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Ministerul Economiei "derulează mai multe programe pentru care are, în momentul de faţă, finanţarea asigurată" a mai spus Orban, referindu-se la ajutorul pentru întreprinderile mici și mijlocii.

„Ce trebuie să hotărască, dar asta nu Ministerul Economiei - asta nu va fi necesar de inclus în rectificarea bugetară - deja am luat decizia de a suplimenta cu cel puţin 500 de milioane de euro finanţarea din fonduri europene pentru măsura 2 din pachetul de sprijin pentru IMM-uri, este vorba de capital de lucru", a precizat premierul.

Citește și
Premierul Ludovic Orban, vizită oficială în Franța. Cu cine se va întâlni
Orban: Dacă numărul de cazuri de Covid-19 nu crește, nu va fi necesară trecerea la stare de urgenţă

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult