Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prețul petrolului a crescut în SUA. Legătura cu mișcările Rezervei Federale

Prețul petrolului a crescut ușor în SUA, după ce scăzuse constant pentru o perioadă mai lungă. Reacțiile de pe piață au legătură directă cu mișcările Rezervei Federale.

Preţul petrolului a crescut miercuri cu 2%, deoarece datele privind încetinirea inflaţiei din SUA au stimulat speranţa că Rezerva Federală se apropie de încheierea ciclului său de majorări ale dobânzii cheie, transmite Reuters, citat de news.ro.

Cotaţia ţiţeiului Brent a câştigat 1,79 dolari, sau 2,1%, până la 87,40 dolari pe baril, în timp ce preţul U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 1,92 dolari, sau cu 2,3%, la 83,43 dolari.

Preţurile petrolului au crescut marţi cu aproximativ 2%, arată sursa citată.

Indicele preţurilor de consum (IPC) din SUA a urcat cu 0,1% luna trecută, după ce a crescut cu 0,4% în februarie, a declarat Departamentul Muncii. În cele 12 luni până la 31 martie, IPC a crescut cu 5%, cel mai mic avans anual din mai 2021.

Citește și
nava de petrol
Posibilă catastrofă ecologică în Yemen. Peste un milion de barili de petrol s-ar putea vărsa în orice moment în mare | VIDEO

IPC a crescut cu 6% în februarie, de la an la an.

„Cifra IPC implică, într-o anumită măsură, că Fed va începe să reducă dobânzile până la sfârşitul anului. Aceasta este o evoluţie pozitivă pentru cererea de energie”, a declarat Robert Yawger, director pentru contracte la termen de energie la Mizuho Securities.

Obligaţiunile guvernamentale, un indicator al acţiunilor globale şi preţul aurului au crescut, în timp ce dolarul a scăzut brusc după aceste date.

O monedă americană mai slabă face, de asemenea, petrolul, al cărui preţ este stabilit în dolari, mai ieftin pentru cumpărătorii care deţin alte valute.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult