Modifica setarile cookie
Toate categoriile

OMV: Proiectul Neptun Deep este ”cu adevărat important pentru UE”. Când începe producția gazelor românești din Marea Neagră

Grupul OMV a făcut eforturi intense în ultimii ani pentru a găsi alternative la importurile de gaze din Rusia iar, în acest sens, proiectul Neptun Deep din apele teritoriale ale României este pe drumul cel bun, a declarat directorul general Alfred Stern.

"Obiectivul este ca noi să începem forajul în primul trimestru al anului viitor. Platforma de foraj Transocean este deja în drum spre Marea Neagră, iar până în 2027 ar urma să înceapă producţia", a spus Alfred Stern.

Potrivit directorului OMV, este absolut nevoie de gaze naturale ca tehnologie de legătură în tranziţia energetică iar acest lucru face parte din strategia grupului austriac.

"Acesta un proiect cu adevărat important, nu numai pentru România, ci pentru UE în ansamblu. Acesta este cel mai mare proiect de dezvoltare a gazelor din UE-27. România poate deveni independentă şi chiar exportator de gaze", a subliniat Alfred Stern. Aceasta a adăugat că, spre deosebire de gazele lichefiate, proiectul Neptun Deep are sens nu numai din punct de vedere al costurilor, ci şi din punct de vedere al mediului şi al eficienţei energetice.

Neptun Deep este cea mai mare resursă de gaze naturale din UE

OMV Petrom este activă pe întreg lanţul valoric al gazelor naturale, de la producţie şi procesare, până la comercializare şi furnizare. Compania este al doilea cel mai mare producător de gaze naturale din România, cu o producţie de 3,3 miliarde de metri cubi în 2023. Prin producţia proprie şi prin contractele de furnizare, compania a asigurat circa 40% din consumul de gaze naturale din România în 2023.

Citește și
neptun deep
Construirea Neptun Deep lângă o zonă de război, o „sinucidere curată”. Ce spune Greenpeace despre proiect

Compania deţine o cotă de 50% din proiectul Neptun Deep şi este operatorul acestuia. Neptun Deep este cea mai mare resursă de gaze naturale din UE, cu o producţie estimată de circa 100 miliarde de metri cubi. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult