Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministerul Muncii, precizări despre plata pensiilor și a salariilor de Paște

Ministerul Muncii a făcut din nou precizări despre plata pensiilor, a salariilor și a altor tipuri de indemnizații în perioada zilelor de Paște.

 

Ministerul condus de Olguța Vasilescu precizează că ar fi fost imposibilă achitarea pensiilor înainte de Paște, deoarece 1 aprilie a fost într-o zi liberă, duminica, iar 6 aprilie este o altă zi liberă, vineri, stabilită prin lege.

”Cum Sărbătorile Pascale au fost stabilite în acest an în data de 8 aprilie, ar fi fost imposibilă achitarea pensiilor în perioada 2 – 5 aprilie, în condițiile în care data de 1 aprilie a fost zi de duminică, iar data de 6 aprilie este ziua de vineri, zi liberă prin lege.

Mai mult decât atât, o eventuală plată a pensiilor în avans ar fi făcut ca unii dintre pensionari să nu mai primească nici un ban timp de șapte săptămâni.” - se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

Citește și
bani
Cine sunt bugetarii care vor primi salariile înainte de Paște

De asemenea, instituția condusă de Olguța Vasilescu subliniază faptul că angajații Ministerului Muncii și Justiției Sociale nu au solicitat plata în avans a salariilor, atfel că acestea vor fi achitate la termen.

”Angajații Ministerului Muncii și Justiției Sociale nu au solicitat plata în avans a salariilor, care vor fi achitate la termen, pe 15 ale lunii, motiv pentru care MMJS nu a făcut o solicitare de devansare a termenului către Ministerul de Finanțe. În principiu, astfel de solicitări au fost făcute de instituții care aveau zi de salariu în perioada 6-9 aprilie, care sunt zile libere.” - se mai arată în comunicat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult