Ministerul Muncii, precizări despre plata pensiilor și a salariilor de Paște


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 04 Aprilie 2018 15:33
Categorie: Stiri Economice
Bani

Ministerul Muncii a făcut din nou precizări despre plata pensiilor, a salariilor și a altor tipuri de indemnizații în perioada zilelor de Paște.

 

Ministerul condus de Olguța Vasilescu precizează că ar fi fost imposibilă achitarea pensiilor înainte de Paște, deoarece 1 aprilie a fost într-o zi liberă, duminica, iar 6 aprilie este o altă zi liberă, vineri, stabilită prin lege.

Cum Sărbătorile Pascale au fost stabilite în acest an în data de 8 aprilie, ar fi fost imposibilă achitarea pensiilor în perioada 2 – 5 aprilie, în condițiile în care data de 1 aprilie a fost zi de duminică, iar data de 6 aprilie este ziua de vineri, zi liberă prin lege.

Mai mult decât atât, o eventuală plată a pensiilor în avans ar fi făcut ca unii dintre pensionari să nu mai primească nici un ban timp de șapte săptămâni.” - se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

De asemenea, instituția condusă de Olguța Vasilescu subliniază faptul că angajații Ministerului Muncii și Justiției Sociale nu au solicitat plata în avans a salariilor, atfel că acestea vor fi achitate la termen.

Angajații Ministerului Muncii și Justiției Sociale nu au solicitat plata în avans a salariilor, care vor fi achitate la termen, pe 15 ale lunii, motiv pentru care MMJS nu a făcut o solicitare de devansare a termenului către Ministerul de Finanțe. În principiu, astfel de solicitări au fost făcute de instituții care aveau zi de salariu în perioada 6-9 aprilie, care sunt zile libere.” - se mai arată în comunicat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO