Guvernul explică de ce a cumpărat 1.200 de dicționare și cărți de gramatică
Secretariatul General al Guvernului a publicat pe SEAP anunț de achiziție pentru 400 de pachete de cărti formate din Dicționar explicativ al limbii române, Dicționar ortografic, ortoepic si morfologic al limbii române si Gramatică.
În aceeași zi a fost finalizată tranzacția. Contractul a fost acordat firmei Univers Enciclopedic Books SRL și este în valoare de 52.400 de lei.
Cele 1.200 de volume vor fi livrate la sediul Secretariatului General al Guvernului din Piața Victoriei, în termen de 7 zile de la acceptării contractului, fără costuri suplimentare. Plata urmează să fie făcută în termen de 30 de zile.
Un pachet este format din:
a) Academia Română, Institutul de Lingvistică “Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, Dicționarul Explicativ al Limbii Române, Editura Univers Enciclopedic Gold, Bucureşti, an apariție 2016, format: 20/26, nr. pagini: 1376, ISBN: 978-606-704-161-3;
b) Academia Română, Institutul de Lingvistică “Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, Dicționarul Ortografic, Ortoepic și Morfologic al Limbii Române, Editura Univers Enciclopedic Gold, Bucureşti, an apariție 2010, format 17/24, nr. pagini 871, ISBN 978-606-8162-08-9;
c) Academia Română, Institutul de Lingvistică “Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, Gramatica de Bază a Limbii Române, Editura Univers Enciclopedic Gold, Bucureşti, an aparitie 2016, format: 17/24, nr. pagini: 922.
Reacția Guvernului cu privire la achiziție
”Secretariatul General al Guvernului continuă o serie de proiecte și acțiuni începute în cursul anilor precedenți de Agenția de Strategii Guvernamentale (în prezent Departamentul de Strategii Guvernamentale), desfășurate în țară și în Republica Moldova. Aceste proiecte sunt dedicate marcării unor momente semnificative pentru istoria, cultura și identitatea națională, în contextul marcării Centenarului Marii Uniri de la 1918.
Prin urmare, o parte din cărțile și lucrările care urmează să fie achiziționate de SGG vor fi donate unor școli și biblioteci din Republica Moldova, pentru promovarea și susținerea limbii și culturii române, dar și unor grupuri de copii și tineri implicați în proiecte precum: celebrarea Zilei Limbii Române – 31 august, a Zilei Naționale a României, 1 Decembrie 2018 sau alte acțiuni organizate în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri.
De asemenea, o parte din lucrări voi achiziționate în vederea unor acțiuni de reprezentare și protocol, în contextul marcării Centenarului Marii Uniri și a preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.”