Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Golful se dezvoltă serios în România. Investițiile făcute în ultimii ani, pe sute de hectare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Golful, sportul scump dar elegant, practicat şi de regi, se dezvoltă serios în România. Afacerile întinse pe sute de hectare de teren îi atrag şi pe străinii dornici să practice acest sport.

Suntem însă cu mult în urma vecinilor bulgari şi unguri, unde există zeci de cluburi de golf.

La 5 kilometri de Alba Iulia, în Teleac, un investitor privat a amenajat cu 15 milioane de euro un teren de golf care se întinde pe 56 de hectare.

În zona de joc există şi un lac de 5 hectare.

Teodora Popa, fondator club de golf: "S-a născut din ideea de a crea cel mai mare resort şi club de golf din România, pentru ca toţi cei pasionaţi de acest sport să poată exersa acasă şi nu printre străini hobby-ul lor preferat."

Deşi a fost deschis doar de un an şi jumătate, clubul atrage pasionaţi de golf din toată lumea. Anul acesta vor fi organizate 18 concusuri la care sunt aşteptaţi câteva sute de jucători.

Citește și
teren puiu popoviciu
Sentință fără precedent: statul ia înapoi 224 de hectare în cazul Puiu Popoviciu

Pentru golf vin mulţi oameni şi în localitatea Pianu de Jos, din Alba. Au la dispoziție pe 50 de hectare - un teren cu 18 găuri, peste dealuri mici şi ondulate, cu stejari bătrâni.

Locul este aşezat la poalele munţilor Sebeş.

"Încep să se caute tot mai mult acest gen de terenuri, sunt şi jucători din afară care îl apreciază şi vin din Anglia, Irlanda... Apreciază genul acesta pentru că e natural, este în mijlocul naturii nu este tuns", spune un jucător.

"Jucători au venit din toată ţara, dar şi din străinătate... Franţa, Germania, Italia. Le place foarte mult imaginea cadrul natural. Nu le facem concurență bulgarilor, că diferenţa este foarte mare. Sunt şi oameni care vin doar să se plimbe", spune directorul clubului.

Spre deosebire de alte ţări, la noi preţurile sunt accesibile. Taxa de joc este o sută de lei, iar maşina cu care jucătorii se pot plimba pe teren se închiriază tot cu o sută de lei.

Echipamentul este cel care face acest sport să fie însă scump. Crosele, costumul şi pantofii speciali ajung la câteva mii de euro.

Un teren de golf cu şase găuri există şi la 20 de km de Oradea. Terenul s-a născut din pasiunea unui investitor care a cheltuit peste 100.000 de euro.

Călin Păcurar, administrator: "Sunt clienţi, dar să nu ne imaginăm că sunt abonaţi ca şi la o sală de sport, de exemplu. Un teren de golf are între 30 şi 60 de abonaţi anual. Facilităţile din jurul terenului de golf sunt cele care aduc bani pentru a menţine terenul de golf în stare bună de funcţionare."

În România, terenuri de golf mai sunt în Timiş, Prahova, Cluj şi Bucureşti.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult