Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Finanțele organizează cursuri online despre evitarea erorilor din platforma E-factura. Calendar și listă de condiții

După ce a lansat o platformă, E-factura, plină de probleme și nereguli, fără a se fi consultat suficient cu mediul privat și fără a o fi testat riguros înainte, Ministerul de Finanțe vine, iată, retroactiv, în ajutorul celor pe care îi deservește.

După mesajul inițial nefericit transmis de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, care a declarat despre platforma E-factura că este funcțională deși lista problemelor descoperite de firme era consistentă (nu era conectată în timp real la toate bazele de date necesare, permitea trimiterea aceleași facturi de mai multe ori ș.a.m.d.), ministerul de resort a făcut pași în spate și a recunoscut, parțial, că a lansat o platformă care este departe de a fi un ajutor, platformă care trebuie îmbunătățită temeinic. 

Știrile ProTV a prezentat, concret și cu exemple, problemele pe care le-a avut mediul privat în a folosit platforma.

La trei săptămâni de la lansarea ei, iată, Ministerul Finanțelor anunță o serie de webinarii (cursuri online) pentru reprezentanții mediului privat, pentru a „face această tranziție mai accesibilă”.

De precizat că primul ghid lansat de Ministerul Finanțelor în colaborare cu ANAF pentru folosirea platformei E-factura a fost publicat abia la începutul lui decembrie

E drept, și acest pas în spate vine pe un ton superior, fără a recunoaște clar erorile ministerului de resort și dând vina, indirect, pe mediul privat pentru lipsa de funcționalitate (și în sens calitativ, nu doar cantitativ) a platformei E-factura.

„Orice schimbare vine la pachet cu o perioadă de adaptare, care poate necesita timp și efort. În tot acest proces, mizăm că o colaborare strânsă va face această tranziție mai accesibilă. Tocmai de aceea, organizăm o serie de webinarii în care să răspundem tuturor întrebărilor care apar pe tema implementării e-Factura. Echipa MF/ANAF va oferi sprijin personalizat, adaptat nevoilor și întrebărilor specifice. Cele 2.000 de locuri la webinariile din 23 și 25 ianuarie s-au epuizat în doar câteva ore. În aceste condiții, pentru a ne asigura că toți cei interesați au posibilitatea să participe, organizăm alte două webinarii pe 7 și pe 8 februarie. Tematica prezentată va fi aceeași, astfel că este suficient să vă înscrieți la unul singur. Cele mai frecvente întrebări, însoțite de răspunsuri, vor fi preluate și integrate în materiale de informare pe care le vom publica ulterior”, a anunțat Ministerul de Finanțe. 

Înscrierile se fac aici.

Ministerul Finanțelor a mai făcut următoarele precizări:

Prin continuarea procedurii de înregistrare sunteţi de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 (Regulamentul general privind protecţia datelor).

Menţionăm că seminarele sunt înregistrate. REGULI PENTRU BUNA DESFĂŞURARE A SEMINARELOR:

1. Accesaţi link-ul de participare cu cel puţin 5 minute înainte de începerea seminarului;

2. În timpul seminarului microfoanele participanţilor vor fi închise de moderator.

3. Întrebările vor fi adresate doar în timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri.

4. În timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri vă puteţi înscrie pentru adresarea întrebărilor fie prin ridicarea mâinii (raise hand), moment în care, în funcţie de numărul de întrebări, moderatorul vă va porni microfonul, fie prin intermediul funcţiei Q&A disponibilă pe platforma video.

5. La întrebările din cadrul sesiunii de întrebări şi răspunsuri se va răspunde în plen, în funcţie de numărul şi de complexitatea acestora.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult