Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Euro a trecut de pragul psihologic de 4,8 lei. Care sunt consecințele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un euro a trecut, vineri, de 4,8 lei. Banca Naţională a anunţat vineri că, pentru prima dată în istoria cotaţiilor leu-euro, acest prag pshihologic a fost atins.

Deprecierea de circa doi bani faţă de ieri nu este una de mare amploare, dar este una de impact şi are efecte mult mai ample la casele de schimb valutar, unde un euro se vinde şi cu 4,87 lei.

BNR a făcut acest anunț vineri, la ora 13.00. Este vorba despre o cotație de 4,8026 de lei pentru un euro. Influența este la casele de schimb, pentru că acolo au existat tranzacții și cu 4,87.

Fluctuația cursului valutar indică faptul că un euro a fost cotat la 4,78 în ianuarie, ajungând și la 4,79, după care a scăzut și până la 4,76 în februarie, după care a urcat din nou la 4,80 astăzi.

Această valoare este una psihologică și specialiștii spun că este vorba despre un context regional, în care monedele care nu sunt din zona euro se devalorizează în fața euro. Au pierdut atât zlotul, cât și forintul, dar și coroana din Cehia.

Citește și
buget UE
Bugetul Uniunii Europene pentru 2021-2027. România ar putea primi 45 miliarde €

Exportatorii care lucrează cu piața europeană sunt ajutați, dar românii cu rate ar putea plăti mai mult din buzunare.

De menționat că specialiștii de la BNR spun că este de vină și instabilitatea politică din România, faptul că nu avem încă un guvern și faptul că România are niște deficite, mai ales cel comercial și cel bugetar, de amploare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult