Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Angajări masive în România în 2020. Domeniul cu cele mai multe joburi disponibile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru 2020, companiile din România şi-au propus să facă angajări masive, mai ales în domeniul IT.

 

Un studiu recent arata că mai mult de jumătate din firme se pregătesc să caute oameni.

Dar aceştia sunt tot mai greu de găsit, spun specialiştii, pentru că ţara noastră nu are o strategie pe termen lung şi foarte mulţi au plecat peste hotare.

Această firmă de IT din Cluj-Napoca are peste 500 de salariaţi şi ar vrea să mai angajeze încă 60, dar găseşte greu oameni. Balint Zsolidcs, project manager firma de IT: "Avem şi proiecte în care derulăm integrarea colegilor din facultăţi, avem internshipuri şi poate să continue învăţarea". Daliana Olah, specialist HR firma de IT: "Se prea poate să fie o problemă însă suntem încrezători că vom acoperi nevoile. Cu siguranţă urmărim să oferim noi beneficii" În domeniul IT este şi cea mai mare cerere de angajaţi. 91% dintre companiile din acest sector vor să îşi mărească, anul viitor, numărul de salariaţi, în medie cu 20%. Pe locul doi sunt firmele din industrie şi auto. 71% vor să aducă în medie cu 6,2% mai multe persoane. Şi 50% dintre firmele din retail au nevoie de oameni.

Raluca Macavei, specialist HR, firma de recrutare: "Din punctul meu de vedere acest target ar putea fi atins dacă ar exista soluţii optime şi cred că este important să se pună accentul pe mediul de lucru".

Citește și
studenti
Salarii de 6.000 de dolari și bilete de avion asigurate. Tinerii români, vânați cu oferte

Însă mulţi oameni calificaţi au plecat în alte ţări.

Lucian Fanea, economist: "În conditile prezente este aproape imposibil ca firmele din românia să poată face recrutări masive de personal în următorii 5 ani de zile. Datorită mai mai multor factori, a lipsei măsurilor viabile din domeniul fiscal de susţinere a unor măsuri coerente pe termen mediu şi lung. România are nevoie de o strategie pe cel puţin 20 de ani."

Un investitor străin din domeniul auto din Oradea cauta şi el muncitori. Are clienţi în toată Europa şi numeroase comenzi.

Codruța Bala, reprezentantul unei firme de automotive: "În momentul de faţă suntem şase sute şi ceva de angajaţi şi vom creşte peste 700 la anul. Vom creşte atât pe partea de operatori în producţie cât şi pe partea de stivuitoristi, mecanici, electricieni, reglori, sudori, team-leaderi, supervizori, inclusiv partea de inginerie."

Potrivit barometrului de HR realizat de PricewaterhouseCoopers, şi companiile din sectorul de servicii financiare, precum şi cele din domeniul farma cauta angajaţi anul viitor. Studiul, la care au participat 65 de companii, a fost realizat în luna octombrie.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult