Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce trebuie să învețe angajații din România până în 2030. Avertismentul specialiștilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Angajații din România vor fi nevoiți să stăpânească noile tehnologii până în anul 2030, potrivit unui studiu recent.

Tot mai multe companii investesc acum în sisteme inteligente de lucru, ca să le ofere clienților servicii mai bune, la costuri reduse.

Cei care nu vor reuși să se acomodeze vor fi următorii analfabeți ai economiei românești, avertizează specialiștii.

La un restaurant din Capitală, angajații folosesc cuptoare inteligente pentru prepararea mai multor ingrediente în același timp, case de marcat de ultimă generație, sisteme de comunicare internă și o aplicație pentru livrările la domiciliu.

Angajat: „Aici preluăm comenzile de livrare. După cum vedeţi avem deja o comandă. În momentul în care ajunge la noi, o marcăm pe acest monitor şi aşa finalizăm comanda.”

Citește și
digitalizare Selimbar
Primăria unei comune a desființat cozile de la ghișee și a digitalizat complet sistemul

Timpul de așteptare este destul de scurt, iar clienții sunt mulțumiti. De multe ori livrările sunt gratuite.

Ioana Apostol, manager fast-food: „Personalul s-a adaptat foarte bine, contrar aşteptărilor noastre. Au fost foarte mulţumiţi că le-au uşurat munca. Totul se învaţă. Toată lumea observă modernizarea în orice domeniu după câte se vede, chiar şi în bucătărie.”

Un alt sistem inteligent folosit mai nou în fast food-uri este un pager pe care clienţii îl primesc după ce fac comandă. Astfel este redus şi numărul personalului din restaurante pentru că nu mai au nevoie de chelneri. Clienţii primesc o alertă atunci când comandă este gata şi poate fi preluată chiar de ei.

Potrivit unui studiu realizat în parteneriat cu "Institute of the Future", 6 din 10 manageri consideră că angajații lor trebuie să stăpânească noile tehnologii până în 2030, iar principalele schimbări pentru care ar trebui să se pregătească sunt legate de inteligența artificială, realitatea virtuală extinsă, internetul tuturor lucrurilor sau tehnologia 5G.

Victor Kapra, specialist noi tehnologii: „Cei care nu vor reuşi să se adapteze la noua economie, să interpreteze acele date, să priceapă un program softwear vor fi viitori analfabeţi ai economiei româneşti. Problema la ora actuală este că şcoala nu este pregătită pentru această revoluţie.”

Cele mai multe schimbări vor apărea odată cu extinderea rețelei de internet de mare viteză 5G. Medicii vor putea realiza atunci intervenții chirurgicale de la distanță, mașinile autonome se vor înmulți, iar roboții industriali vor reduce costurile de producție.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult