Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bugetul de stat pe anul în curs este așteptat în Parlament. PSD anunță „câteva mii de amendamente”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Legea bugetului de stat ar trebui să ajungă în parlament în această după amiază. Aleşii vor începe dezbateriile în comisiile de specialitate unde PSD a anunţat că va depune mii de amendamente.

Premierul le-a transmis deja parlamentarilor că efortul lor este inutil pentru că nu va accepta ca deficitul să depăşească 7,16.

Florin Cîțu își dorește un calendar accelerat însă toate procedurile parlamentare sunt greu de urmat în doar câteva zile. Votul final pentru bugetul de stat nu poate fi dat mai devreme de săptămâna viitoare.

Trebuie să ajungă luni bugetul la Parlament după care conducerile celor două camere ar trebui să se reunească și să stabilească exact câte zile va sta în comisii și câte în plen.

Pe lângă cele două zile care trebui date pentru ca parlamentarii să poată să pună amendamente la bugetul de stat, mai trebuie să stea încă două zile în comisiile de specialitate și ulterior în comisiile reunite de buget ale Camerei Deputaților și ale Senatului.

Citește și
bani
DOCUMENT. Proiectul Legii bugetului de stat pe 2021 a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor

Pentru a urgenta acest calendar, liderii coaliției au decis în ședința de astăzi ca cei din USR, UDMR și PNL să nu depună amendamente la bugetul de stat. Cu toate acestea, opoziția are alte planuri, PSD a pregătit mii de amendamente care ajungl un impact bugetar de peste 6% din PIB caz în care deficitul bugetar ar urma să depășească 13% dacă acele amendamente vor fi adoptate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult