Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Baremele și rezolvarea subiectelor la Limba română de la Evaluare Națională 2024. Vezi care erau răspunsurile corecte

Subiectele la Limba română de la Evaluare Națională 2024 au fost rezolvate de profesorii de la Centrul Educațional Unirea și transmise în direct pe stirileprotv.ro.

UPDATE: Vezi BAREMUL DE CORECTARE a subiectelor de la Limba română

 UPDATE: S-a încheiat rezolvarea subiectelor la Limba română. Vezi în video de mai jos care erau rezultatele corecte.

UPDATE: Urmărește live rezolvarea subiectelor la Limba română de la Evaluare Națională 2024.

Elevii claselor a VIII-a au susținut, marți dimineață, proba la Limba română din cadrul examenului de Evaluare Națională 2024.

La ora 11:00 s-a încheiat examenul și ultimii elevi au ieșit din sălile de examen.

Rezolvarea subiectelor de la Limba română va fi realizată de profesoara Cristina Gavriliță de la Centrul Educațional Unirea începând cu ora 12:00. Puteți vedea live pe stirileprotv.ro care sunt răspunsurile corecte, ce ar fi trebuit să scrie elevii și lămuriri în cazul subiectelor care au ridicat probleme.

Ce subiecte au picat la Evaluare Națională 2024 la Limba română

Elevii care au susținut Evaluarea Naţională 2024 la Limba română au avut la primul subiect două texte la prima vedere: Unul din Cireșarii, de Constantin Chiriță și un altul din „Portret” de Barbu Delavrancea.

Pe baza celor două texte au fost formulate cerințele de la punctele A și B. La prima parte au fost 9 cerințe, iar la partea B (gramatică) au fost 8 cerințe.

Subiectul al II-lea, considerat de majoritatea elevilor cel mai complicat, cerința a fost de a realiza o compunere de 150 de cuvinte în care să îl caracterizeze pe Tic, personajul principal din Cireșarii. Rezolvarea corectă a subiectului II le aduce elevilor 20 de puncte. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult