Rezolvarea subiectelor la Matematică, Evaluare Națională. Care este baremul de corectare
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Până să îşi ocupe locul în bancă, la cel puţin doi metri distanţă de colegii din sală, şi să primească subiectele, candidaţii au trecut prin mai multe filtre. Au fost verificaţi să nu prezinte febră sau alte simptome de infecţie cu noul virus. Dar au fost controlaţi şi că nu cumva să aibă la ei "surse de inspiraţie".
EDU.ro a publicat baremul pentru proba la Matematică
Elevii au primit spre rezolvare trei subiecte, fiecare cu câte 30 de puncte. 10 puncte se primesc din oficiu.
Unele dintre subiecte trebuie rezolvate integral pe foaia de examen, la primul subiect fiind necesară doar trecerea rezultatelor.
Schimbare la examenul de Evaluare Națională 2020. Elevii vor afla rezultatele cu ajutorul unui cod
Luni, 15 iunie, la nivelul Ministerului Educației s-a luat decizia de anonimizare a rezultatelor examenului de Evaluare Națională 2020, iar, în 16 iunie, această decizie a fost transmisă tuturor unităților de învățământ din teritoriu.
Motivul pentru care s-a luat această decizie este legat de posibilitatea ca unii părinți să nu dorească faptul ca notele obținute de copiii lor să fie publice.
Astfel, miercuri, 17 iunie, după examenul de matematică la Evaluarea Națională 2020, fiecare elev va primi un cod personal, care va putea fi folosit pentru aflarea rezultatelor. Mai exact, atunci când în centrele de examen vor fi afișate rezultatele, acestea nu vor mai include numele elevilor, ci doar codurile acestora.
În felul acesta, doar cine își cunoaște codul va putea afla notele obținute la examenul de Evaluare Națională 2020.
Evaluare Națională 2020. Când vor afla elevii rezultatele pe edu.ro
Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14:00. În aceeaşi zi, între orele 16:00 şi 19:00, şi pe 23 iunie, între orele 8:00 - 12:00, se vor putea depune contestaţiile.
În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.
Vezi aici toate informațiile legate de Evaluare Națională 2020.
Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 - 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.
Anul acesta, elevii din clasele terminale susţin examenele naţionale în condiţii speciale, având în vedere pandemia de coronavirus.
Vedeți aici ce subiecte au picat la Matematică în 2019.
Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au stabilit, printr-un ordin comun, mai multe măsuri care trebuie respectate în şcoli la examenele naţionale, în contextul prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.
Evaluarea Națională 2020. Desfăşurarea probei la Matematică
Pe ușa fiecărei săli de examen va fi afișată lista nominală cu elevii repartizaţi în sala respectivă, precum și regulile pe care aceștia trebuie să le respecte pe durata probelor Evaluării Naționale. Pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, fraudă sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1 la lucrarea respectivă.
Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 09:00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.
Unele școli și-au chemat candidații încă de la ora 7, ca să fie făcut în timp util triajul epidemiologic, înainte să li se dea voie în săli.
Supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba, care le vor explica elevilor modul de desfăşurare a Evaluării Naţionale şi modul de completare a datelor personale pe foaia tipizată.
Fiecare elev primeşte o coală de hârtie tipizată, pe care îşi completează datele de pe colţul ce urmează a fi lipit. Elevii primesc atâtea coli tipizate şi ciorne câte le sunt necesare. Se folosesc numai colile distribuite de către asistenţi. Ciornele trebuie predate asistenților, odată cu foile de examen.
Evaluare Națională 2020. Primirea subiectelor
Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.
Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă.
În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la întoarcerea în sala de clasă. Timpul alocat rezolvării subiectelor la Evaluarea Națională nu va fi prelungit.
Pentru rezolvarea subiectelor, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor elevii pot folosi doar creion negru.
Evaluarea Națională 2020. Când are loc sesiunea specială
Sesiunea specială pentru cei cu probleme de sănătate - adică pentru cei care au fost în izolare, care au avut temperatură prea mare sau au fost confirmați cu coronavirus - va avea ca primă zi de probe 29 iunie în cazul Evaluării Naționale.
În sălile de examen vor avea loc cel mult 10 elevi, locurile pentru ei vor fi stabilite astfel încât să fie o distanță de cel puțin 2 metri, pe rânduri și între rânduri, și bineînțeles în încăperi ar trebui să fie covorașe dezinfectante, măști de protecție și dezinfectante pentru mâini.
Evaluare Națională 2020. Ce se întâmplă dacă un elev își dă jos masca în timpul examenului
Spre deosebire de colegii din generaţiile trecute, candidaţii vor sta la mare distanţă unii de alţii şi vor avea parte de un decor mai puţin primitor. La recomandarea Institutului de Sănătate Publică, au fost scoase din săli toate obiectele care nu sunt necesare.
În timpul probei, copiii rămân cu masca pe figură. O pot da jos, cu acceptul comisiei, ca să ia o gură de apă. Predau lucrarea, se dezinfectează iar şi primesc o mască nouă.
Şcolile au făcut circuite- intri pe o uşă, ieşi pe o alta. Elevii de clasa a opta au avut parte, chiar înainte de examen, de cea mai lungă perioadă de absenţă fizică de la scoală, consemnată de învăţământul romanesc modern. Cursurile față în faţă au fost suspendate, în semestrul I, timp de 24 de zile. A urmat vacanţa, apoi alte 52 de zile acasă, în semestrul al doilea.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: D.B.
Etichete: subiecte , rezultate , matematica , probe , Evaluare Nationala 2020
Dată publicare: 17-06-2020 07:14