Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai rapid jucător de la EURO 2024 este un român. Cât de aproape a fost de Usain Bolt. FOTO

Cel mai rapid fotbalist de până acum de la EURO 2024 este românul Valentin Mihăilă, cronometrat cu 35,88 km/h. Românul este urmat de belgianul Jeremy Doku și danezul Rasmus Hojlund, în timp ce Mbappe a fost abia al patrulea.  

UEFA a prezentat fișele tehnice ale jucătorilor de la meciurile de deschidere ale EURO 2024, iar în topul celor mai rapizi fotbaliști de până acum primul loc este ocupat, cu totul surprinzător pentru mulți, de românul Valentin Mihăilă.

Jucătorii au fost clasați după viteza maximă, distanța parcursă și precizia paselor după prima rundă a turneului final din Germania, scrie Daily Mail.

Iar cel mai rapid fotbalist de până acum de la EURO 2024 este, în mod neașteptat, după cum scriu englezii, atacantul român Valentin Mihăilă.

Citește și
mascota tap
Cel mai cunoscut țap din Germania va ghici rezultatul meciului dintre România și Belgia

Românul a atins cea mai mare viteză dintre toți fotbaliștii care au jucat până acum la EURO 2024, respectiv 35,88 km/h în timpul meciului cu Ucraina, câștigat de România cu 3-0, în prima rundă a Grupei E.

Spre comparație, cel mai rapid om din lume, Usain Bolt, a atins o viteză maximă de 44,7 km/h.

Mbappe, abia pe locul al treilea

Locul doi în topul celor mai rapizi jucători de până acum de la EURO 2024 a fost ocupat de belgianul Jeremy Doku și danezul Rasmus Hojlund, ambii cronometrați cu o viteză de 35,24 km/h.

Podiumul este completat de superstarul francez Kylian Mbappe, care a fost cronometrat cu o viteză de 35,08 km/h, înainte de a fi scos cu nasul spart de pe teren în meciul cu Austria.

În fine, al cincilea cel mai rapid jucător din prima rundă a EURO 2024 a fost fundațul olandez Jeremie Frimpong, care a atins viteza de 34.76 km/h în timpul meciului cu Polonia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult