Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. "Skillzy", un adolescent pasionat de free-styling, este mascota EURO 2020

Mascota EURO 2020 este "Skillzy", un adolescent pasionat de free-styling, care e inspirat de fotbalul de stradă, jonglerii și scheme de ”miuță”.

"Skillzy" creează o legătură unică între fanii fotbalului și cultura de stradă cu trucurile sale. "Este un model pentru adolescenți cu abilitățile sale și pentru adulți cu atitudinea sa", potrivit frf.ro.

Mascota turneului final și-a făcut debutul la Amsterdam, pe 24 martie, la meciul din preliminariile pentru EURO 2020 dintre Țările de Jos și Germania, scor 2-3. De atunci, a străbătut Europa și a ajuns în cele 11 orașe gazdă ale turneului final. Vineri, 24 mai, acesta a fost prezent la București.

 

Citește și
Arena Națională
Lista meciurilor de la EURO 2020 care se vor juca pe Arena Națională. Ce echipe vin la București
Prima mascotă de la EURO a fost "Pinocchio"

 

Din 1980, fiecare ediție a Campionatului European de fotbal a avut mascota sa. 

În urmă cu 41 de ani, în Italia, mascota a fost “Pinocchio”, iar patru ani mai târziu, în Franța, a fost cocoșul "Peno".

De departe, cea mai cunoscută mascotă a fost iepurașul “Berni” (1988 și 1992).

 În 2016, mascota a fost “Super Victor”.

EURO 2020 se va disputa între 11 iunie 2021 și 11 iulie 2012, în 11 orașe, printre care și capitala României, București.

Primul meci al turneului final se va disputa la Roma, pe Stadio Olimpico, iar marea finală va avea loc la Londra, pe Wembley.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult