Modifica setarile cookie
Toate categoriile

EURO 2020 sau EURO 2021. Care este denumirea oficială a competiției

După ce a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, Campionatul European de fotbal va începe în sfârșit pe 11 iunie. Au apărut însă discuții privind denumirea oficială a competiției: este EURO 2020 sau EURO 2021?

După cum o indică și numele, EURO 2020 ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar din cauza pandemiei de coronavirus UEFA a trebuit să amâne competiția. La întâlnirea din 17 martie 2020, șefii fotbalului european au căzut de acord că turneul trebuie să fie amânat cu un an, pentru a limita riscul de infectare a jucătorilor, staff-urilor și a suporterilor echipelor naționale. O lună mai târziu, UEFA a anunțat că, în urma discuțiilor cu partenerii, turneul va păstra numele EURO 2020. UEFA a emis un comunicat pe site-ul său oficial în care a explicat de ce a ales să păstreze denumirea originală: „Această decizie permite UEFA să păstreze viziunea originală a turneului, gândită pentru a celebra aniversarea a 60 de ani de Campionate Europene (1960-2020).

În plus, ne va aduce aminte cum întreaga familie a fotbalului s-a adunat pentru a răspunde provocării reprezentate de pandemia COVID-19 și a vremurilor dificile prin care au trebuit să treacă în 2020 Europa și întreaga lume”. Amânarea turneului a permis campionatelor europene, care erau suspendate în acel moment, să-şi prelungească sezoanele. Unele ligi au dus la final sezonul în vară, după relaxarea restricțiilor, în timp ce alte competiții au fost anulate. Meciul de deschidere al EURO 2020, un duel din Grupa a între Turcia și Italia, va avea loc pe stadio Olimpico din Roma, pe 11 iunie. Anglia și campioana mondială en-titre Franța sunt principalele favorite la câștigarea turneului, în timp ce Belgia, Germania și Spania sunt și ele cotate cu șanse mari pentru cucerirea trofeului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult