Cum se tratează ameţeala provocată de urechea internă. Explicația specialiștilor
Your browser doesn't support HTML5 video.
Aceeaşi constricţie o vedem şi după ce mâncăm în exces un aditiv şi un îndulcitor - glutamat şi aspartăm. Vedem cum se tratează ameţeala, provocată de urechea internă.
Urechea internă are vase extrem de mici. Destabilizaţi circulaţia cu multe ore petrecute în faţa computerului. De fapt, urechea internă rămâne astfe fără sânge suficient.
Ioana Vodă, medic primar ORL: ”Această vascularizaţie trece prin vertebre. Poziţia vicioasă cu compresie pe o parte, 8 ore cât lucrează omul nemișcat îşi face amorţeala urechii, îmi amorţeşte urechea fac mici ischemii. Este o disfuncţie îmi funcţionează prost că nu primeşte sânge”.
Aşa apar ameţeli. Determinate de partea urechii interne implicate în echilibru.
Medicul ORL va face teste obiective, care confirmă vascularizaţia deficitară în interiorul urechii. Vă ajutaţi să reduceţi senzaţia de ameţeală prin mişcare făcută zilnic. Ajută toată zona cervicală. De aici pornesc vasele care irigă şi urechea.
Acelaşi fenomen, strângerea vaselor mici din urechea internă, îl produc şi două substanţe folosite frecvent de industria alimentară.
Glutamantul este un potențiator de gust. Aspartam- un indulcitoar pe care îl găsim şi în produse destinare pierderii în greutate, dar şi în guma de mestecat. Mezelurile conţin ambele substanţe. Din abundenţă. Glutamantul şi aspartamul determină descărcarea unei cantităţi mari de histamină în organismul uman”.
Histamina este substanţa care apare la sfârşitul reacţiei alergice. Aceesi substanţă este adusă pur şi simplu de unele alimente. Sau de aditivi alimentari. Histamina este un pro-inflamator puternic.
Ioana Vodă, medic primar ORL: ”Actineazează pe cele mai mici vase ale creierului. Pe vase mici ale urechii, vasul nu mai primeşte sânge şi zona respectivă urlă de durere. Ce face? Mă doare capul sau ameţesc pentru că nu am vascularizaţie”.
Meedicul ORL este cel care prin teste obiective pune diagnosticul.