Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stufatul de Paște, un preparat foarte sănătos. Ce beneficii au pentru organism ceapa și usturoiul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare pentru ziua de Paște este stufatul. Este un preparat foarte sănătos: ceapa și usturoiul mențin bacteriile bune din intestin, adică ne apară imunitatea și ne ajută să slăbim.

Suntem în săptămâna mare, au început pregătirile de sărbătoare. Nu uitați ca în meniul de Paște să includeți stufatul, acea tocană pe bază de ceapă și usturoi verde. E momentul din an în care putem să consumăm aceste verdețuri din belșug, pe post de alimente, nu de condimente. Dacă digestia ne permite (pentru că balonează) și cei din jur nu protestează (apropo de miros), n-ar fi rău să mâncăm mai des și ceapă și usturoi. Ele conțin compușii cu sulf care se activează în ficat și îl detoxifică. La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovasculare.

Dintotdeauna usturoiul a fost considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui acționează pe bacteriile și ciupercile nocive pentru organism și echilibrează flora intestinală și bucală (are efect bactericid pentru candida).

Până și eventuala balonare nu trebuie privită ca un dezastru, este vorba de niște glucide complexe din ceapă și usturoi- fructozani- care fermentează. Însă ele constituie un substrat hrănitor pentru bacteriile benefice din colon, au efect prebiotic și de creștere a imunității. Cât despre halena, aveți 2 variante: fie mestecați câteva crenguțe de pătrunjel (clorofila neutralizează mirosul), fie convingeți toată familia să aibă același meniu delicios și sănătos, bogat în ceapă și usturoi.

Nu vă place carnea de miel? Atunci se poate face stufat cu carne de pui sau de porc. Aveți arsuri de la ceapă și usturoi? Aflați că în varianta fiartă, adică în stufat, sunt tolerate mai ușor, iar conținutul mare de fibre accelerează digestia. Gătiți cu sos de roșii din belșug, crește absorția fierului din carne și din verdețuri, dacă mai era nevoie de argumente nutriționale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult