Metodele simple prin care ne putem menține rinichii sănătoși. Ce recomandă medicii
Your browser doesn't support HTML5 video.
Rolul cel mai cunoscut este acela de a elimina toxinele și produșii finali de metabolism (uree, creatinină, acid uric). Rinichii reglează cantitatea de apă din corp și tensiunea arterială, secretă hormoni, participă la formarea de globule roșii în sânge, fixează calciul în oase. Si ajustează nivelul de minerale.
În fiecare minut, rinichii filtrează aproape 1 litru de sânge. Pentru așa o performanță avem nevoie de rinichi sănătoși! Înaintarea în vârstă și bolile cronice precum diabetul sau hipertensiunea arterială au un impact negativ asupra rinichilor. Nutriția afectează și ea funcția renală, excesul de sare sau de proteine oboseste rinichii.
Reduceți consumul excesiv de sare, vă protejați și rinichii, și sănătatea. OMS recomandă limitarea aportului zilnic de sare la 5 g (echivalentul a 2,4 g de sodiu). Alimentația actuală furnizează dublul acestei cantități, adică mai mult de 2 lingurițe de sare pe zi, prezente în alimente precum conserve, măsline, murături, sosuri, mezeluri, brânzeturi, produse semipreparate, chipsuri și snacksuri.
Sarea este un agent de conservare și un potențiator de gust, nu e de mirare că industria alimentară o folosește din plin - de la pâine la apă și prăjituri, avem sare în toate.
Care sunt gesturile simple pentru a reduce consumul de sare? În primul rând să eliminăm solnița de pe masa. Majoritatea produselor conțin sare, nu e nevoie să mai adăugăm și noi! Mâncarea gătită, preparată din ingrediente proaspete, este o alternativă sănătoasă la toate produsele procesate sau ambalate. Alimentația de tip fast-food, pizza, sandvișurile și produsele de ronțăit dulci sau sărate trebuie și ele limitate. Fructele și legumele, carnea și peștele, laptele și cerealele conțin cantități minime de sare- bazați-vă pe ele!
Sursa: StirilePROTV
Etichete: medici , rinichi , sanatate , recomandari
Dată publicare: 10-10-2021 10:59