Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lumina albastră emisă de ecrane ne afectează ochii zilnic. Metoda prin care putem diminua efectele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Analizăm la toate structurile ochiului. Fiecare suferă din cauza luminii albastre. Este emisă de ecrane. Avem şi un sindrom nou - sindromul de stres digital.  

Din cauza suferinţelor oculare multiple - le vedem imediat - medicii au inventat regula 20-20-20. Aflăm ce oferă protecţie ochilor.

Lumina albastră emisă de orice ecran. Stratul exterior al ochiului, numit cornee, nu o poate reţine. Are drum liber spre retină.

În cornee, lumina albastră ne împiedică să formăm o cantitate suficientă de lacrimi. Ochiul este hidratat în permanenţă de filmul lacrimal. Apar înţepături, senzaţie de corp străin în ochi, jena importantă.

Corneea se vindecă, dar există un moment când zice nu mai pot să mă vindec?

Dr. Mihaela Simion, medic primar oftalmolog: ”Da, apare un deficit de secreţie lacrimală, ochi uscat sever”.

Mioapia se însoţeşte, în acest caz, de durere de cap, durere de coloană cervicală.

Percepeţi imaginea uşor neclară. Sau, când citiţi, rândurile sunt în zig zag. Este forma mai uşoară a bolii. Cea severă se traduce prin scăderea bruscă a vederii. Nu e recuperabilă.

În anul în care a început pandemia, 2020, medicii au inventat regula 20-20-20. E uşor de reţinut. Ochii au nevoi vitală de aceasta. Ce înseamnă?

La fiecare 20 de minute, ridic privirea din telefon, calculator sau din orice fel de ecran aş folosi. Ridic privirea timp de 20 de de secunde. Şi mă uit în zare. La peste 20 de metri. Regula e valabilă când folosiţi orice tip de ecran.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult