La ce probleme ne supunem organismul dacă renunțăm la consumul de carne
Your browser doesn't support HTML5 video.
În realitate, lipsa acesteia din dietă, multă vreme, e și mai periculoasă. Riscul e să apară carențele de vitamina B12. Așa apare anemia.
Internetul e plin de diete, care arată beneficiile renunțării la carne. Dar, fără carne multă vreme, înseamnă anemie prin deficit de vitamina B12.
Este unul dintre motivele biologice pentru care trebuie să ne respectăm condiția noastră de omnivori. Care pot și trebuie să mănance din toate tipurile de hrană, și animală și vegetală.
Vitamina B12 intră în circulație. Așa sunt sintetizati, ulterior, așa numiții acizi nucleici. Vorbim despre ADN și ARN, acizi prezenți în fiecare celulă umană.
În cazul lipsei de vitamina B12 din hrană, apar amețeli. Și deficit de forță musculară.
Dar dacă hrană nu este vegetariană, deficitul de B12 înseamnă că vitamina nu poate fi absorbită în stomac. Aceasta pentru că stomacul produce o proteină în cantitate prea mică. Se numește factor intrinsec.
Tiroidita autoimună poate determina carență de vitamina B12. Frecvent, deficit de B12 se constată prin mecanisme imunologice. „Acești anticorpi care sunt sintetizați, sunt sintetizați în tiroidita autoimună și pot să determine deficit de absorbție la nivel intestinal”, a explicat dr. Daniela Georgescu, medic primar hematolog. Există doi anticopri care pot fi evidențiați prin analize de sânge. Și care confirmă mecanismul imun al deficitulului de vitamina B12.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: carne , consum , anemie , vitamina b12
Dată publicare: 28-12-2021 07:37