Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Greșeala banală care duce la pierderea dinților și distrugerea gingiilor. Cum poate fi evitată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nu distrug doar dinții, ci și gingiile. Ne referim la infecțiile care apar frecvent în cavitatea orală și care pot fi prevenite extrem de ușor.

Bacteriile din cavitatea orală pot comunica între ele. Și formează așa numitul bio-film. Odată ce comunică, au capacitatea să intre sub gingie. Și să ajungă la nivelul ligamentelor, care țin dinții în os. Le distrug.

Aceasta e boala parodontală sau, popular, parodontoza. În prima etapă, când apare doar inflamația gingiei, boala e reversibilă.

Prea multe bacterii nederanjate de periaj profesional și nici de detartraj înseamnă un conflict în cavitatea orală. Organismul reacționează prin inflamație. Gingiile inflamate sunt, de fapt, prima etapă a bolii parodontale.

Dr. Diana Constantinescu, medic stomalogie laser: ”Se traduce printr-o încărcare bacteriană extrem de gravă și care duce la pierderea dinților”.

Citește și
Ce este amprenta dentară digitală. “Într-o secundă poți trimite fațetele sau coronițele în lucru la Cluj sau în State”
Ce este amprenta dentară digitală. “Într-o secundă poți trimite fațetele sau coronițele în lucru la Cluj sau în State”

Odată ce vedeți gingia inflamată, mergeți la detartraj. Așa stopați boala parodontală, care, netratată, duce la pierderea dinților.

Dr. Petronela Luca, medic implantologie: ”Pierdere timpurie a dinților și neînlocuirea acestora imediat cu o rădăcină artificială din titan - implantul dentar- duce la scăderea osului alveolar și la imposibilitatea inserării implanturilor dentare”.

Gingii false, făcute din ceramică

Oasele de susținere ale dinților, afectate de boala parondontală, au nevoie de decontaminare avansată. Se face cu ajutorul laserului dentar.

După lucrările dentare, care au fost realizate pacienților cu resorbții osoase avansate, medicii optează de regulă și pentru gingia falsă.

Dr. Ioana Matache, medic stomatologie laser: ”Gingia falsă nu se vede când pacientul zâmbește, se vede linia dinților, nu se vedea gingia pacientului și gingia falsă. Noi recomadăm a fi făcute din ceramică, ceramica fiind biocompatibilă cu organismul”.

Nu se schimbă culoarea, nu se încarcă cu tartru. La fiecare 6 luni, mergeți la o igienizare profesională și un detartraj. Este cea mai bună prevenție împotriva bolii parodontale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult