Efectele pe care drogurile le produc în corp. Ce se întâmplă dacă sunt combinate cu alcoolul
Your browser doesn't support HTML5 video.
În combinație cu alcoolul, duc la deshidratare severă și halucinații. Sunt așadar periculoase pentru organism și nu trebuie consumate. Sunt informații pe care ar trebuie să le aibă orice tânăr, pentru că doar informațiile corecte protejează împotriva consumului.
Iluzia energiei fără limite - asta oferă cele mai consumate substanțe interzise. Fac parte din clasa amfetaminelor.
Dr. Cristian Paparău, medic primar medicină legală: „Substanța scade necesarul de somn, necesarul de mâncare. Aceste substanțe produc deshidratare pentru că va crește rata metabolică, crește temperatura, te deshidratezi pot să apară halucinații, crește pulsul, frecvența cardiacă, organismul înepe să funcționeaze mult mai rapid. E ca și cum băgăm într-un conductor de 220 un curent de 380”.
Efect diametral opus îl are alcoolul. Din aceasta cauză, combinația de substanțe interzise plus alcool poate duce ușor la supradoză.
Dr. Cristian Paparău, medic primar medicină legală: „Alcoolul produce deshidratare suplimentar. Alcoolul acținează antagonic, pare că ai ajuns la un echilibru, dar nu e așa. Alcoolul poate crește riscul unei supradoze din moment ce am băut și alcool și am consumat o astfel de subtanță”.
Medicii ne spun că după consumul acestor substanțe crește temperatura corpului, apare deshidratarea. Iar ulterior, la consumul unei cantități mari de apă poate apărea intoxicația cu apă.
Aceasta este o cauză a convulsiilor. Dacă în grup aveți o persoană cu energie fără sens, e recomandat să o țineți pe loc să se odihnească. Și să bea apă, dar cu măsură.
Medicii ne spun că toți tineri ar trebui să știe că aceste substanțe intezise se găsesc sub forma unor pastile. Dar că într-o pastilă pot exista și 6-7 substante active. Pe de-o parte amfetaminele, care măresc energia, pe de altă parte substanțe antagonice. În plus, receptorii fiecăruia pot percepe diferit acest substanțe. Aceasta este explicația pentru care unii tineri, perfect sănătoși, pot ajunge mai ușor la intoxicații severe.
Dr. Cristian Paparău, medic primar medicină legală: „Am găsit într-o singură pastilă amfetamine, metamfetamine și substanțe antagonice, care să le reducă efectul, inclusiv anestezice veterinare. Nu există posbilitatea să testezi ce e într-o pastilă pe care o iei să te simți mai bine, nu știi ce e într-o pastilă”.
Transmiteți aceste informații tinerilor tentați să ia substanțe interzise. Mulți nu se gândesc la consecințe. Pe lângă acuzațiile de natură penală cu care se pot confrunta, organismul lor poate suferi ani de zile după consumarea acestor substanțe toxice.