Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce virozele obișnuite sunt utile pentru maturizarea sistemului imunitar al copilului. Sfatul medicului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Virozele sunt utile pentru maturizarea sistemului imunitar al copilului. Imunitatea se dezvoltă în direcția corectă și dacă micuții cresc cu un animal de companie în casă.  

În copilărie, nu sunt recomandate medicamentele pentru stimularea imunității, că să reduceți frecvența virozelor. Sistemul imunitar poate fi astfel stimulat într-o direcție greșită. Iată care sunt mecanismele.

Până la 2 ani, copilul suferă frecvent de viroze respiratorii. În ciuda neplăcerilor asociate, virozele obișnuite sunt utile pentru maturizarea sistemului imunitar al copilului. Ce fac virozele în primii ani de viață sistemului imunitar

Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergologie imunologie: „Dezvoltă în direcția corectă, nu mai exsită riscul să devieze aberant spre alergie. Sunt două direcții separate, una corectă împotriva bacteriilor virusurilor. Și alta greșită, împotriva acarienilor, prafurilor, polenurilor, epiteliile de câine și pisică, mucegaiuri.”

Tot în direcția corectă, sistemul imunitar se dezvoltă dacă țineți în casă un animăluț și dacă copilul e dus câ mai des în natură, să se murdărească.

Citește și
Patru concurenți noi și victorie pentru Faimoși
Patru concurenți noi și victorie pentru Faimoși, aseară, la Survivor All Stars. Show-ul continuă cu jocul de imunitate

Pe piață există preparate pentru stimularea imunității, care au în compoziție părți din bacterii. Nu le folosiți pentru copii, ne spun alergologii.

Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergologie imunologie: „Mare grijă cu copilașii al căror sistem imunitar e în dezvoltare și îl stimulează prea mult sau într-o direcție greșită”.

Care pot fi bolile auto-imune, mai grave decât bolile alergice. Nu nu ne jucăm cu acest complex sistem imunitar. Sistemul imunitar e în dezvoltare accentuată până la 12 ani. Nu are nevoie de supra-stimulare prin medicamente.

La vârstă tânără și foarte tânără, medicii găsesc frecvent boli auto-imune, care au manifestări în articulații. Lupus eritematos, spondilită, poli-artrită. Acestea se țîn în control la reumatologie.

Dr. Ruxandra Teodorescu medic primar reumatologie: „În bolile autoimune apare un sindrom inflamator în sânge plus anticorpi specifici”.

Durerile articulare au nevoie de evaluarea la medic, astfel încât acesta să facă diferența între leziuni degenerative și reacții aberante al sistemului imunitar. Tratamentul este complet diferit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult