De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă medicii stomatologi
Your browser doesn't support HTML5 video.
Dr. Calin Sava, medic stomatolog pedodont: „Și dinții de lapte dor, au nerv în ei și dinții de lapte pot să facă infecții. Important este să păstrezi dinții copilului pentru că îi asigură o creștere normală. Dacă tu ai scos un dinte și nu asiguri un loc , dintele defintitiv, care trebuie să iasă în locul dintelui asta de lapte s-ar putea să nu mai aibă loc.
Caria dentară lăsată netratată, omoară nervul. Apare abcesul dentar. Durerea e chinuitoare.
Vizita la medicul stomatolog pedodont se face de la primul dinte, apoi regulat. În jurul vârstei de 6 ani, apar primii dinți definitivi. Mergeți la medic să fie văzuți. Așa cum e indicat și în cazul adulților.
Dr. Calin Sava, medic stomatolog pedodont: „Din cauza unei carii poți să ajugi să tratezi prin obturații simple plomba, tratament pulpare, care implicia tramtament asupra nervului, extracții dentare.
Un dinte de lapte, care nu mai e integru, după tratament are nevoie de coroană dentară. Așa cum e indicat în cazul adulților.
Dr. Mirel Toma, medic stomatolog pedodont: „Există coroane de zirconiu atât pentru zona anterioară și se folosesc restaurări ale cariilor precoce ale copilăriei și coroane de molar, care se folosesc în zonele laterale. ”