Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum suntem afectați dacă deținem o cantitate prea mare de insulină în organism

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zahărul din sânge, pe care îl numim glicemie, ajunge ușor în mușchi și în celule. Acest circuit protejează, de fapt, toate organele.

Ne referim la sistemul cardio-vascular, la aparatul renal, la ficat ori la pancreas.

Mâncați. După digestia completă, alimentele ajung în sânge, sub formă de zahăr, glucoză cu alte cuvinte. Aceasta nu rămâne însă în sistemul circulator. Ci trebuie să ajungă în fiecare celulă. Ca s-o hrănească.

O conduce în celule, din sânge, un hormon numit insulină și produs de pancreas. Este transportatorul de combusibil din lumea vie.

Această victorie, determinată de efortul fizic, dacă se întâmplă zilnic, înseamnă protecție. Pentru fiecare celulă. Dar și pentru pancreas - organul, care secretă insulină. Nu va produce exces de insulină.

Citește și
detox
Reguli pentru o cură de detoxifiere corectă. Ce alimente de zi cu zi trebuie să eliminăm

Un om sedentar. Kilograme în plus. Pancreasul va secreta o cantitate mai mare de insulină. Va munci mult și ineficient. 

„Când vorbim de o persoană supraponderală, la nivelul fiecărei celule, apare o rezistență la insulină. Ca un zid. Îți trebuie din ce în ce mai multă insulină să treci acel zid”, a explicat un medic primar de diabet și boli metabolice.

Acel zid trebuie trecut pentru ca zahărul din sânge să alimenteze celulele. Efortul pancreasului de a produce, în exces, insulină, până la urmă, îi consumă funcția. Situația o numim diabet.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult