Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum să atingem senzația de sațietate mai repede. Ciorba și supa, unul dintre cele mai indicate feluri de mâncare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ne uităm în interiorul stomacului. Și găsim receptori care transmit creierului senzația de foame ori senzația de sațietate.  

Le place volumul. Volum mare în stomac. Determină rapid senzația de sațietate. Pentru că receptorii sunt mulțumiți de cantitate mare, îi păcălim ușor. Puține calorii, dar cantitate mare. Avem două cele mai bune soluții.

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist: Multă lume spune mă balonează, mă umflă și nu e un lucru bun, eu v-aș spune că fix asta e un lucru bun. De ce e bine să bem apă la începutul mesei? Pentru că stomacul nostru funcționeaza pe baza de volumului, el nu știe să numere calorii. Dacă într-un stomac gol începi cu un fel consistent plin de de grăsime, veți avea unde să bagi multe calorii. Salata de icre e cel mai prost apetriv pe o burtă goală.

O supă și o cirobă umplu parțial stomacul și atunci felul doi va fi mâncat într-o cantiate mai mică. Modrată. Francezii au un alt obicei și mănâncă frunze ca aperitiv. De ce? Tot pentru acest argument. Sunt pline de apă și fibre, au puține calorii, avem nevoie de această păcălire că avem ceva voluminos.

Rolul supei este să protejeze de un supraconsum în legătură cu felul doi și cu desetul.

Citește și
mihaela bilic ciorba
Nutriționiștii spun că de la supă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat în materie de nutriție

S-a descris în nutriție acest paradox al ciorbei. Stă de două ori mai mult în stomac decât felul doi cu o sticlă de apă alături. Este un paradox, dar e în beneficiul nostru. Dacă stă de două ori mai mult în stomac înseamnă că ne ține de foame.

Apropo de prejudecăți, este prea grasă. Ei bine, și la capitolul acesta, ciroba nu are cum să ne păcălească. Uleiul, grăsimea se ridică la suprafață.

Puteți cu o lingură sa strângeți grăsimea deasupra, niciodată într-o porție de supă nu se acunde grăsimea, dar într-o porție de paste, cartofi, orez nici nu puteți bănui cât de multă grăsime este pentru ca făinoasele absorb grăsime și nu vă dați seama.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult